Hyppää sisältöön

Villähteen Kartanon koulun korjaussuunnittelu on käynnistynyt 

Kartanon koulun Kankaantien toimipisteen tilaratkaisujen korjaussuunnitelmaa tehdään 10–15 vuoden tähtäimellä. Korjaussuunnitelmaa esiteltiin sivistyslautakunnalle tiistaina 14.2.

Uuden oppilasennusteen valossa Villähteellä Kartanon koulun Kankaantien toimipisteessä säilytetään vielä toistaiseksi 1–6 vuosiluokkien yksisarjainen toimipiste. Erstalla Kärrytien toimipiste on 1–6 vuosiluokkien kaksisarjainen toimipiste. 

Kankaantien toimipisteen tilaratkaisujen suunnitelmaa tehdään Lahden Tilakeskuksen kanssa.   

Kankaantien toimipisteen liikuntasalirakennus on syksyllä 2022 tehdyn alustavan kuntoselvityksen perusteella kunnostuskelpoinen. Korjaamistarpeen laajuutta vielä selvitetään tarkemmalla kuntotutkimuksella, Alustavan suunnitelman mukaan peruskorjattava liikuntasali olisi mahdollista saada käyttöön aikaisintaan tammikuussa 2024. 

Ruokasalin ja palvelukeittiön sekä käsityö-, sosiaali- ja hallintotilojen tarpeisiin tutkitaan modulaarista siirrettävää ratkaisua. Tällaista rakennusta pystytään tarvittaessa muuttamaan ja siirtämään, ja sen kapasiteettia pystytään joustavasti säätämään muuttuvan tilatarpeen mukaan.   

Vuonna 1984 valmistunut koulurakennus ei enää vastaa käyttötarkoitustaan ja se on suunniteltu purettavaksi kesällä 2023.   

Lisätiedot 

Lahden kaupunki 

Sivistyspalvelut
vastaava rehtori Matti Saarela, Perusopetus, pohjoinen alue ja Nastola, 044 416 3336
opetus- ja kasvatusjohtaja Virve Jämsén, 044 716 1328

Lahden Tilakeskus, projektipäällikkö Tomi Tenhunen, 044 716 1976 

etunimi.sukunimi@lahti.fi