Hyppää sisältöön

Vuoden 2023 Lahden Ympäristöpalkinnon sai Harjulan Setlementti

Lahden Ympäristöpalkinto on jaettu vuosittain jo yli 20 vuoden ajan. Ympäristöpalkinto on kaupungin kiitos pienestä tai suuresta, positiivisesti vaikuttavasta teosta tai pitkäjänteisestä työstä ympäristöasioiden eteen.

Harjulan Setlementti tarjoaa ja kehittää useita erilaisia palveluita ja edistää toiminnallaan sekä ympäristön että sosiaalista kestävyyttä. Heidän toiminnassaan on otettu vahvasti mukaan sekä kiertotalouden, materiaalien kierron, että ympäristöasioiden osaamisen edistäminen, että ihmisten yhteisöllisyyden tukeminen samalla ehkäisten myös syrjäytymistä ja työttömyyttä.

Harjulan Setlementti ry on yksi ensimmäisistä, joka on allekirjoittanut Lahden kaupungin kanssa yhteisen Päijät-Hämeen Ilmastokumppanuus-sitoumuksen marraskuussa 2021.

Kestävä kehitys löytyy kirjattuna Harjulan Setlementin strategiasta. Ympäristönäkökulmasta tärkeitä ja edistyksellisiä esimerkkejä ovat erityisesti Kierrätyskeskus Patinan toiminta, poistotekstiilien kierron edistäminen Tekstiilit kiertoon-hankkeissa sekä kestävän kehityksen osaamisen kehittäminen erilaisissa opintokokonaisuuksissa ja koulutuksissa.