Hyppää sisältöön

Vuoden Apoli-tunnustus jaettiin kaupungintalon perusparannuksen toteuttajille

Kuvassa palkinnon jakanut kaupunginarkkitehti Johanna Palomäki ja tunnustuksen saaneet Aki Davidsson ja Sari Honkanen.
Apoli-tunnustus jaettiin Lahden Arkkitehtuuriviikkojen yleisöluennon päätteeksi. Kuvassa tunnustuksen jakanut kaupunginarkkitehti Johanna Palomäki ja tunnustuksen saaneet Aki Davidsson ja Sari Honkanen.

Vuoden 2023 Lahden Apoli-tunnustus myönnettiin Lahden Arkkitehtuuriviikoilla kaupungintalon perusparannuksen luovasta suunnittelusta ja huolellisesta toteutuksesta vastanneille, Arkkitehdit Davidsson Tarkelalle sekä Tilakeskuksen projektipäällikölle Sari Honkaselle.

Tunnustus jaetaan laadukkaan ympäristön edistämisestä. Lahden arkkitehtuuripoliittinen ohjelma Apoli pyrkii nostamaan esiin paikalliset arvot ja ominaisuudet, joilla on liittymäkohdat valtakunnallisiin ja maakunnallisiin arkkitehtuuripoliittisiin tavoitteisiin. Apoli vaalii lahtelaisia erityispiirteitä, joista muodostuu kaupungin imago ja osa rakennetun ympäristön laadusta.

Aki Davidsson tiimeineen on tarjonnut oivaltavia vaihtoehtoja suunnitteluongelmien ratkaisuiksi. Projektipäällikkö Sari Honkanen taas on sinnikkäästi vienyt sovittuja ratkaisuja eteenpäin toteutukseen. Kaupungintalon kaltaiseen projektiin ryhtyminen on vaatinut uskallusta, onhan kyseessä yksi Suomen arkkitehtuurin helmistä. Läheinen yhteistyö ja vuorovaikutus hankkeen eri osapuolten kanssa on ollut onnistumisen avain.

Hyvä suunnittelu perustuu kaupungin tuntemiselle, sen historian ja nykypäivän ymmärtämiselle ja tulevaisuuden moniarvoiselle punnitsemiselle. Nämä asiat ovat toteutuneet kaupungintalon perusparannushankkeessa erinomaisesti.

Lahden kaupunki kiittää hyvin toteutetusta remontista.

Lue lisää Lahden Arkkitehtuuripoliittisesta ohjelmasta täällä: www.lahti.fi/apoli