Hyppää sisältöön

Vuoristomurret Tuomikko, Vives & Karhos esittävät Kummallinen talvi – Kirsi Kunnaksen runoihin pohjautuvan salaperäisen lastenesityksen

Jotain uutta, sangen salaperäistä ja jännän mielenkiintoista on saanut aikaan Talvikarnevaaleille perustettu uusi monitaiteellinen työryhmä nimeltään Vuoristomurret.

”Vaikka oli talvi, ei satanut lunta, sillä Pakkas-Ukko nukkui ja näki vain unta”. Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden kunniaksi Vuoristomurret Tuomikko, Vives & Karhos tuovat Pikkuteatterin lavalle nukketeatteria, hiekka-animaatiota ja musiikkia yhdistelevän kummallisen lastenesityksen. Esityksessä tapaat myös muut Kunnaksen hurmaavat hahmot Pikku Marjon, Tuulispään, Myyrä Mymmykän ja Kummastuksen.

Koko perheelle suunnattu esitys Kummallinen talvi saa ensi-iltansa tiistaina 13.2. kello 18.00 Pikkuteatterilla. Terhi Tuomikko vastaa esityksessä nukketeatterista, Väinö Karhos on säveltänyt musiikin ja Amadeu Vives taituroi hiekka-animaation parissa. Esitys kestää noin 30 minuuttia.

Kummallisessa bändissä soittavat Elina Lampinen (huilu ja pikkolo), Väinö Karhos (klarinetti), Silvia Marjanen (viulu), Kaisa Nikkilä (viulu), Amanda Taipale (sello), Matias Strandén (kitara) ja Matti Karhos (piano).

Työryhmän terveiset

”Meille kaikille on ollut suuri ilo ja kunnia päästä luomaan Kirsi Kunnaksen runoista monitaiteellista kokonaisuutta. Jo ensimmäisessä ideointipalaverissa huomasimme, että Kunnaksen runot ovat meille kaikille tuttuja ja rakkaita. Toki jokaisella oli oma suosikkinsa, joista osa sitten päätyikin mukaan tähän esitykseen.

Esityksen dramaturgiassa päädyimme hyödyntämään perinteisen juonikulun sijaan runoudesta tuttua ajatusten virtaa. Ajatus tuottaa uuden ajatuksen, joka taas luo näyttämölle uuden tilanteen ja tunnelman. Erityisen inspiroivaa ja hauskaa on ollut toteuttaa Kirsi Kunnaksen runojen hahmoja eri tekniikoilla. Toivomme, että tämä työryhmän tekemisen ilo välittyy esityksessämme teille katsojille. On maailman kellot sekaisin ja sillä siisti!”

Lahden Lasten Talvikarnevaalit

Esitys on osa Lahden Lasten Talvikarnevaaleja. Festivaalit ovat käynnissä 18.2.2024 asti. Talvikarnevaalit ovat osana Kirsi Kunnas 100 -juhlavuotta. Ohjelmisto on nähtävillä talvikarnevaalit.fi-sivustolla.

Esitykset:

ti 13.2. klo 18.00 (ensi-ilta)
ke 14.2. klo 9.00 ja 17.00

Runot: Kirsi Kunnas
Nukketeatteri: Terhi Tuomikko
Hiekka-animaatio: Amadeu Vives
Musiikki: Väinö Karhos
Ideointi, suunnittelu ja käsikirjoitus: Terhi Tuomikko, Amadeu Vives, Väinö Karhos ja Matti Karhos

Valo- ja äänisuunnittelu: Joni Kallio
Lavastus, tarpeisto ja nuket: Amadeu Vives
Kummastus-nukke: Terhi Tuomikko
Puvustus: Työryhmä
Julistekuva: Amadeu Vives
Valokuvat: Sanni Lahti
Graafinen suunnittelu: Ankara Design / Anna Aalto
Tuotanto: Lahden kaupungin kulttuuripalvelut / Matti Karhos, Sari Tuominen, Henna Keihäs ja Suvi Elpiö

Esityksen oikeuksia valvoo Lahden kaupungin kulttuuripalvelut.

Liput: 5 € | verkkokauppa.lahti.fi

Lisätietoja