Hyppää sisältöön

Ympäristöviikon julistekilpailu käyntiin

Kuvassa vuoden 2023 julistekilpailun voittanut työ jonka taiteili Isabella Salo Vääksyn yhteiskoulun 7b -luokalta.

Ympäristöviikon teemana Muuttuva ilmasto

Elämme muuttuvassa maailmassa, eikä sitä kannata pelätä. Niin on tapahtunut aina. Mutta aikaisemmasta poiketen nyt valinta muutoksen vaikutuksesta ja nopeudesta on suurelta osin ihmisen käsissä. Voimme vaikuttaa kuinka paljon ilmasto muuttuu ja miten muutoksiin suhtaudumme ja sopeudumme. Muutos tapahtuu, olkaamme siis valmiina!

Muuttuva ilmasto -teemavuoden aikana pohdimme valintojamme muuttuvassa ilmastossa esimerkiksi kulutuksen, ruokailun ja luonnon näkökulmista. Valinnoillamme vaikutamme enemmän kuin uskommekaan. Samalla tuodaan esiin tietoa, ettei kaikkien tarvitse tehdä kaikkea, kunhan jokainen tekee kuitenkin jotain ja vähintään tiedostaa mikä muuttuu ja miten.

Julistekilpailu aloittaa Ympäristöviikon valmistelut

Ala- ja yläkoululaisille sekä lukiolaisille suunnatun julistekilpailun aiheena on myös muuttuva ilmasto. Jokaisessa kunnassa valitaan omat kuntavoittajat ja näistä raati valitsee koko kisan voittajan, josta tehdään tämän vuoden juliste. Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttelyt kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin tiloihin ja kaikki työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla.

Kilpailuaikaa on 22.4.2024 asti. Kilpailutyön voi toteuttaa haluamallaan tekniikalla koulussa tai kotona. Kisan voittajat palkitaan kussakin kunnassa. Ohjeet osallistumiseen löydät Ympäristöviikon kotisivulta.

Kaikki ovat tervetulleita Ympäristöviikolle

Ympäristöviikkoa vietetään 20.5.-5.6.2024. Mukana ovat Lahden lisäksi kaikki maakunnan kunnat eli Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.

Ympäristöviikon vuosittain vaihtuvalla teemalla halutaan nostaa esiin ja lisätä tietoutta yhteiseen ympäristöömme vaikuttavista asioista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Ympäristöviikkoon. Voit järjestää tapahtuman tai teemapäivän, tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla.

Katso lisätietoa Ympäristöviikon kotisivuilta, josta löydät mm. toimintavinkkejä, materiaalipankin, tapahtumien/osallistumisen ilmoittamislomakkeen ja paljon muuta!

Päijät-Hämeen Ympäristöviikko