Hyppää sisältöön

Ympäristöviikon julistekilpailun tulokset

Kaksiosainen kisa uutuutena

Kaikkien päijäthämäläisten kuntien yhteiseen Ympäristöviikon julistekilpailuun osallistui tänä vuonna 334 työtä, joista lahtelaisten taiteilemia oli 105 kappaletta. Jokainen kunta valitsi kuntakohtaiset voittajat loppukilpailuun, ja näistä loppukilpailutöistä kuntayhteyshenkilöistä koostunut raati valitsi koko kisan voittajan. Koko kisan voitti Isabella Salo Vääksyn yhteiskoulun 7B luokalta. Isabellan kauniista työstä tehtiin tämän vuoden juliste.

Päijät-Hämeen Ympäristöviikon 2023 ja julistekisan teemana on kestävä elämäntapa.

Lahden osakilpailun voittajat

Lahden osakilpailun voittajaksi valittiin Tuuli Lietjärvi, Länsiharjun koulun 6D luokalta. Voittajan lisäksi palkittiin myös muiden ikäryhmien parhaat. Yläkoulujen parhaana Lahdessa palkittiin Valentina Chausova, Lähteen koulun 9E luokalta ja Lahden lukioiden parhaana palkittiin Liinu Virolainen, Lahden lukio Gaudian G22KU. Lahden voittaja ja muiden ikäryhmien parhaat saavat kunniakirjan ja rahapalkinnon.

Lahden koululaisten taiteilemat työt nähtävillä kirjastoissa

Julistekilpailutyöt ovat nähtävillä Lahden kirjastoissa ajalla 1.–18.6. seuraavasti:

– Kärpäsen kirjaston näyttelyssä on Kärpäsen koululaisten työt.
– Launeen kirjastossa esillä on Länsiharjun ja Lähteen koululaisten työt.
– Nastolan kirjastosta löytyy Kivijärven ja Kirkonkylän koululaisten työt.
– Pääkirjastolta löytyy Lahden lukio Gaudian ja Kannaksen lukion, sekä Möysän, Salpausselän ja Länsiharjun koulujen työt.

Edellä mainittujen lisäksi jokaisessa Lahden kirjastossa on esillä Isabella Salon julistetyön lisäksi Lahden osakilpailussa palkitut. Kaikki osallistuneet työt ja juliste ovat nähtävissä facebook.com/ymparistoviikko.

Ympäristöviikko Facebookissa

Aihealueet