Hyppää sisältöön

Ankkurin Rantapuiston uimaranta

Vilkas ja aurinkoinen Ankkurinpuiston uimaranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Ranta syvenee loivasti poijuun asti, tämän jälkeen vesi syvenee nopeasti. Ranta-alue on tasaista hiekkaa, jota ympäröivät laajat nurmialueet.

Rannalla on hyvät mahdollisuudet auringon ottamiseen. Nurmialueilla on mahdollista pelata pienimuotoisia pallopelejä tai nauttia eväitä. Rannan läheisyydessä on pieni leikkialue, jossa on leikkivälineitä kuten keinu ja liukumäki. Lisäksi alueella on metalliaitainen Panna-peliareena, jossa voi pelata pieniä futispelejä. Uimareita palvelee rantaan sijoitettu Itävaltalaisen Hermann Kaufmanin suunnittelema Pukeutumiskatos, joka on osa Puuarkkitehtuuripuistoa. Samassa rakennuksessa on myös wc.

Lähimmät ruoka- ja kahvilapalvelut löytyvät Lahden satama-alueelta noin 500 metrin päästä. Rannan vieressä on paikoitusalue. Lisäksi rannalla ja sen läheisyydessä on penkkejä, sekä roskakoreja.

Ankkurinpuiston rantaa avautuu lounaaseen eikä rannalla ei ole varjostavia puita tai rakennuksia.  Rannalla ei ole uimavalvontaa.

Bussiyhteydet: Lahden Seudun Liikenne, linjat nro 17 ja 21

 • Lahti-Piste kaupungin asiakaspalvelu

  Käyntiosoite

  Palvelutori, Kauppakeskus Trio, 2.krs, Vesku-Aukio, Aleksanterinkatu 18

  Näytä kartalla

  Postiosoite

  Palvelutori, Kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti