Hyppää sisältöön

Monttu auki

Monttu auki -keskustelut järjestetään ympäri Lahtea 28.9.

Monttu auki on lahtelaisten yhteisöllinen ja osallistava keskustelutapahtuma, jossa osallistujat kokoontuvat keskustelemaan ennakkoon valituista teemoista Erätauko-menetelmää hyödyntäen.

Keskustelut tarjoavat kaupunkilaisille ainutlaatuisen ja tasa-arvoisen tilaisuuden tuoda esiin mielipiteitään ja tuntemuksiaan valituista aiheista. Tavoitteena on luoda kattavampi jaettu ymmärrys keskusteltavien aiheiden tulevaisuudesta ja keksiä ehkä uusiakin tapoja luoda parempaa arkea lahtelaisille. Yhteiset dialogit mahdollistavat rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun, joiden myötä suomalaisista voi kuoriutua maailman parhaiten keskusteleva kansa.

 

Keskusteltavat aiheet

  • Lapsiperheet Lahdessa: Kariston koululla keskustellaan siitä, millainen kaupunki Lahti on tällä hetkellä lapsiperheille ja miten voisimme yhdessä tehdä siitä entistä paremman? Tilaisuus alkaa Kariston koululla (Karistonkatu 213) kahveilla klo 17.00 ja Erätauko-keskustelu käydään 17.30–20.00. Huom! Temppurata ja pelailumahdollisuus lapsiperheille: Tilaisuuden ajaksi avaamme koulun liikuntasalin perheiden vapaaseen käyttöön. Toinen puoli salista on varattu temppuradalle ja toinen peli peleille ja leikeille. Salissa ei ole erikseen lastenvahtia, mutta paikalla on aina yksi kaupungin työntekijä.
  • Lahti – Yliopistokaupunki: Keskustelun aiheena on, mitä Lahden kaupunki, korkeakoulut ja yritykset voisivat tehdä, jotta opiskelijat muuttaisivat Lahteen? Mikä saisi opiskelijat jäämään Lahteen myös valmistumisen jälkeen? Tilaisuus alkaa kampuksella (Mukkulankatu 19) kahvituksella klo 14.00 ja Erätauko-keskustelu käydään 14.30–16.00.
  • Päätöksenteko Lahdessa: ”Onko mielipiteelläni väliä?” Keskustelu vaikuttamisen mahdollisuuksista ja haasteista Lahdessa. Tilaisuus alkaa kauppakeskus Trion Palvelutorilla (Aleksanterinkatu 18) kahveilla klo 17.00 ja Erätauko-keskustelu käydään 17.30–20.00.
  • Lahti ympäristökaupunkina: Keskustelun aiheena on, miten ihmisiä voisi houkutella käyttämään enemmän joukkoliikennettä tai kulkemaan erityisesti lyhyet matkat kävellen tai pyörällä? Keskustelusta saat myös eväitä ja vinkkejä, miten voit itse lisätä arkiliikkumista. Tilaisuus järjestetään ulkotiloissa Tapanilan Lepakkolaavulla. Laavulle on mahdollista siirtyä opastetusti klo 17.00, jotta kaikki keskustelijat löytävät varmasti perille. Erätauko-keskustelu käydään 17.30–20.00. Laavulla on tarjolla kahvit ja makkaranpaistoa (myös kasvisvaihtoehto) keskustelun lomassa.
Ilmoittautuminen sulkeutunut

Tämän syksyn Monttu auki -tapahtuma toimii etkoina Hämeenlinnassa järjestettäville Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleille, jotka järjestetään 29.-30.9.2023.

#monttuauki #hyvinsanottu #brasagt #erätauko

Aiemmat Monttu auki -keskustelutilaisuudet

Monttu auki -keskustelutapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2021, osana Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden tapahtumia. Ensimmäiseen keskusteluun osallistui noin 100 lahtelaista verkossa ja kolmessa eri paikassa. Lahden Monttu auki 2022 oli Hämeenlinnassa järjestettävän Ylen Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin satelliittitapahtuma.

Lisätiedot