Hyppää sisältöön

Monttu auki

Tule keskustelemaan, tule kuuntelemaan, tule kuulluksi.

Lahdessa järjestetään lauantaina 1.10. klo 12.30-15.00 keskustelutapahtuma, jossa lahtelaiset pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja ajatuksiaan hyvinvoinnista ja turvallisuudesta Erätauko-keskusteluissa.

Mistä hyvinvointisi koostuu, lahtelainen?

Monttu auki -keskusteluissa haluamme kuulla, mitä lahtelaiset aikuiset ajattelevat omasta hyvinvoinnistaan ja turvallisuudestaan. Hyvinvointi ja turvallisuus ovat nousseet tänä vuonna aivan uudella tavalla keskusteluun. Esimerkiksi kustannusten nousu ja energiakriisi koettelevat monien arkea. Kaupungille on siksi tärkeää kuulla kaupunkilaisten ajatuksia. Myös nuorten ääni on päässyt kuuluviin. Lahden perusopetuksessa on syksyn aikana toteutettu Skididialogeja, joissa lapset ja nuoret ovat päässeet kertomaan, mikä heille tuo hyvinvointia ja turvallisuutta vapaa-ajalla.

Kirjattuja keskusteluja hyödynnetään anonyymisti ja sekä aikuisten että lasten keskusteluista tehdään yhteinen kooste, joka julkaistaan loppuvuodesta.

Tule osaksi ilmiötä. Lahti kaipaa rakentavaa keskustelua.

Onnistunut vuoropuhelu tarvitsee juuri sinua. Monttu auki on lahtelaisten yhteinen keskustelu. Osallistujat kokoontuvat saman pöydän ääreen keskustelemaan luottamuksellisesti Erätauko-menetelmää hyödyntäen.  Jokaista keskustelua ohjaa Erätauko-menetelmän osaava fasilitaattori. Tilaisuuksia järjestetään eri puolilla Lahtea.

Jokaiseen keskusteluun pääsee osallistumaan 10–15 keskustelijaa. Keskusteluryhmistä yksi on englanninkielinen. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Ilmoittaudu ke 28.9. mennessä tästä linkistä // Sign in by Wed 28 Sep on this link

Minne sinä haluaisit tulla keskustelemaan?

Erätauko-keskusteluita järjestetään ympäri Lahtea. Kaikkien tilaisuuksien sisältö on samanlainen, voit valita itsellesi käytännöllisimmän sijainnin. Jokaiseen paikkaan mahtuu yhteensä 10-15 keskustelijaa. Tilaisuus järjestetään 12.30-15.00. HUOM. voit ilmoittautua vielä seuraaviin keskusteluryhmiin:

  • BW Tower (Askonkatu 2)
  • Urheilukeskus (Salpausselänkatu 8)
  • Palvelutori (Kauppakeskus Trio) – englanninkielinen ryhmä
  • Ahtialan koulu (Purorinteenkatu 4)
  • Malvan keskusteluryhmä on TÄYNNÄ, ei ilmoittautumisia

Monttu auki -keskustelutilaisuudet

Monttu auki -keskustelutapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2021, osana Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden tapahtumia. Ensimmäiseen keskusteluun osallistui noin 100 lahtelaista verkossa ja kolmessa eri paikassa. Lahden Monttu auki 2022 on Hämeenlinnassa järjestettävän Ylen Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin satelliittitapahtuma.

Lisätietoja