Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste Timmi tilavarausjärjestelmä

Tämä saavutettavuusseloste koskee Lahden kaupungin käytössä olevaa TIMMI Tilavarausohjelmiston www-sivustoa https://lahti.timmi.fi ja on laadittu 10.5.2021.
Seloste on viimeksi päivitetty 10.5.2021. Seloste on laadittu itsearviointina.

Sivustoa koskeva EU:n saavutettavuusdirektiivi eli laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta edellyttää, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä tarkoittaa, että sivuston on täytettävä Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristössä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Palvelu täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset

Ei-saavutettava sisältö

TIMMI Tilavarausohjelmiston kalenterinäkymä on visuaalisuutensa vuoksi heikosti saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmilla. Kaikki kalenterin toiminnallisuudet eli varaustilanteen tarkastelu, varauksen luominen, varaushakemuksen jättäminen ja varauksen peruminen ovat kuitenkin saavutettavasti käytettävissä olevilla toiminnoilla: Päivän varaukset, Vapaan ajan haku ja Oma asiointi.

Kolmannen osapuolen verkkopalvelut

Saavutettavuus taataan vain ohjelmiston sisäisissä toiminnoissa. Mikäli verkkosivulta siirrytään kolmannen osapuolen verkkopalveluihin, esimerkiksi tunnistautumis- ja maksupalveluihin, ei näiden verkkopalveluiden saavutettavuutta voida taata.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille palautepalvelun kautta ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi:

ePalaute

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000