Hyppää sisältöön

Katuvalaistus

Ydinkeskustan kadut ovat valaistuna koko pimeän vuorokaudenajan. Keskusta-alueen ulkopuolella noin puolet valaisimista sammutetaan pimeään aikaan klo 21-06 väliseksi ajaksi.

​Katuvalaisinten huolto tehdään kolmesti vuodessa. Syyshuolto on elokuun puolivälistä lokakuun alkuun  ja se käsittää koko kaupungin ja kuntopolut. Lisäksi valaisinten toimintaa seurataan aamuisin tai iltaisin marraskuun puolivälistä joulukuun loppuun.

Mikäli koko katu, risteysalue tai bussipysäkki on pimeänä, hoidetaan valaistus kuntoon mahdollisimman pian. Myös vilkkuvat valot pyritään korjaamaan muun työn ohessa. Hengenvaaraa mahdollisesti aiheuttavat kohteet korjataan välittömästi. Niitä ovat esimerkiksi irrotetut luukut, kolari- tai myrskyvauriot.

Yksittäisiä lamppuja tai lamppuryhmiä ei vaihdeta kaupungin säästövelvoitteiden takia. Kymmenistätuhansista lampuista pimeänä on 1-3 %.

Katuvalaistuksen huoltourakoitsija

Kunnossapitourakoitsija on Destia Oy.

Yhteistyössä kaupunki ja LahtiEnergia

Lahden kaupunki rahoittaa katuvalaistuksen kunnossapidon. Lahti Energia Oy puolestaan määrittää valaistusverkon hoitotason käytettävissä olevan rahoituksen puitteissa. Lahti Energia on kilpailuttanut valaistuksen kunnossapitotyöt, kuten pimeiden ja rikkoutuneiden lamppujen vaihdot.