Hyppää sisältöön

Vuokratut tontit

Kaupungilla on noin 5 000 eri käyttötarkoituksiin vuokrattua tonttia/aluetta.

  • Kaupunki suosii tonttien vuokraamista ja siksi on pääsääntöisesti valmis jatkamaan päättyviä vuokrasopimuksia päättymisajankohdan hinnoilla ja ehdoilla.

    Asuinkäyttöön vuokrattujen tonttien osalta kaupunki ilmoittaa tontinvuokraajille kolmea (3) ja yhtä (1) vuotta ennen sopimuksen päättymistä sopimuksen jatkamisen ehdoista. Yritys-, liike- ja teollisuus- ym. tonttien vuokrasopimusten päättyessä kaupunki ottaa yhteyttä vuokraajiin hyvissä ajoin ennen vuokrasopimuksen päättymistä.

    Vuokraamisia jatketaan uusilla maanvuokrasopimuksilla, jotka allekirjoitetaan ennen voimassa olevan sopimuksen päättymistä.

  • Pääsääntöisesti kaupunki myy tontteja vuokra-aikana tonttien vuokraajille ostohetkellä voimassaolevilla hinnoilla ja ehdoilla. Omakotitontin saa ostaa omaksi, kun tontin rakentamisvelvoite on täytetty.

  • Vuokratessaan omakotitontteja yrityksille sekä teollisuus-, yritys-, kerros- ja rivitalotontteja kaupunki edellyttää vuokralaiselta vuokraoikeuden kiinnittämistä kaupungille parhaalle etusijalle vuokranmaksun ym. vuokrasopimuksen velvoitteiden toteuttamisen vakuudeksi.

    Omakotitonttien osalta tontin rakentaneen yrityksen myydessä vuokraoikeuden yksityiselle voi kaupunki poistaa kiinnityksen (panttikirjan).

Yhteystiedot