Hyppää sisältöön

Ympäristökasvatustarjoajat alueella

Luontokoulu Kaislan lisäksi ympäristökasvatusta alueella tarjoavia tahoja:

Salpakierto Oy

Ympäristökasvatus on paitsi tärkeää, myös hauskaa! Kestävä kehitys ja jätteen synnyn ehkäisy ovat tärkeitä aiheita jo alaluokilla.

Salpakierto Oy tarjoaa toimialueensa kuntien päiväkodeille ja kouluille soveltuvaa jätteisiin ja lajitteluun liittyvää neuvontaa ja tehtävämateriaaleja. Toimialueen kunnat ovat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila.

Lue lisää Salpakierron nettisivuilta

Tilaa uutiskirje – Salpakierto

Lahden Perheluontokerho

Lahden Perheluontokerho on Lahden kaupungin ja Luonto-Liiton tarjoama, 3-6 vuotiaille lapsille sekä heidän perheenjäsenilleen suunnattu retkeilyryhmä.
Perheluontokerhon itsenäisillä retkillä tutustutaan lähiympäristön luontokohteisiin yhdessä muiden perheiden ja mukavien ohjaajien kanssa. Retkillä kuljetaan 1-3 km matka kohteesta riippuen. Matkalla tutkitaan luontoa, leikitään ja ihmetellään. Maksuttomat retket järjestetään Lahden kaupungin puisto- ja metsäalueilla pääsääntöisesti lauantaisin klo 10:30-12:00.
Perheluontokerhon retkistä tiedotetaan Menoinfo.fi -sivuston ja facebookin kautta. Menoinfosta löydät julkaistut retket hakusanalla ”perheluontokerho” ja facebookissa ryhmästä Lahden Perheluontokerho.

Ympäristömummot ja -vaarit

Ympäristömummojen ja -vaarien toiminnalla tuetaan päiväkotien ympäristö- ja luontokasvatusta ja siirretään perinnetietoutta sukupolvelta toiselle. Ympäristömummot ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka oman jaksamisensa mukaan käyvät heille valitussa päiväkodissa tapaamassa lapsia ja tekemässä heidän kanssaan erilaisia asioita.

Jos haluat ryhtyä ympäristömummoksi tai -vaariksi päiväkotiin, ota yhteyttä ympäristökasvattajiin. Ympäristöalan koulutusta ei vaadita, vaan arvostamme iän tuomaa kokemusta ja elämänviisautta.  Ympäristökasvattajat auttavat toiminnan ideoinnissa, lainaavat materiaaleja ja järjestävät koulutuksia sekä yhteisiä tapaamisia.

Päijät-Hämeen LUMA-keskus

Päijät-Hämeen LUMA-keskus tukee ja edistää luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta, oppimista sekä harrastuneisuutta Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueella. Järjestämme mm. leirejä, kerhoja, kursseja ja koulutuksia. Olemme myös mukana monessa hankkeessa ja projektissa. Löydät meidät myös Instagramista käyttäjänimellä phlumakeskus ja Twitteristä @PHLUMAkeskus.

Lue lisää Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen nettisivuilta ja tilaa uutiskirje!