Hyppää sisältöön

Kestävän elämäntavan kasvatustyö

Lahdessa ympäristökasvatus on innostavaa, monipuolista oppimista ja tekemistä.

Ympäristökasvatus ohjaa kestävään elämäntapaan ja luontoyhteyttä vahvistaviin kokemuksiin ja mahdollisuuksiin arjessa. Kestävä elämäntapa on hyvinvoinnin täyteinen tapa elää maapallon rajallisia resursseja kunnioittaen. Se on helppoa ja luontevaa silloin kun siihen vaadittavat taidot ja tiedot ovat hallussa ja siksi kasvatustyöllä on iso rooli kestävän kehityksen varmistajana. Vahva luontoyhteys puolestaan on ympäristövastuullisuuden alkulähde, joka syntyy luonnossa oleskelemalla ja toimimalla.

Lahden kaupungin ympäristöneuvonta ja ympäristökasvattajat tukevat varhaiskasvatuksen, koulujen ja toisen asteen oppilaitosten ympäristökasvatustyötä. Toimipisteemme on sertifioitu LYKE-kehittämiskeskus sekä Vihreä Lippu -ympäristökasvatusohjelman alueellinen edistäjä Lahdessa. Lainaamme ympäristökasvatusvälineitä koulujen ja päiväkotien käyttöön maksutta. Ympäristökasvattajat tarjoavat ohjattuja ympäristökasvatusohjelmia oppilaitoksille sekä tukevat varhaiskasvatuksen ympäristökasvatustyötä työpajojen, retkien ja yhteiskehittämisen muodossa. Koordinoimme ja järjestämme ulkona oppimista koskevaa täydennyskoulutusta opettajille ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle ja annamme vinkkejä luonto- ja ympäristöopetukseen.

Kestävän kehityksen juhlapäiväkalenteri

Milloin kestävää kehitystä on luontevaa käsitella opetuksessa? Biologian ja maantieteen opettajien liitto (BMOL) on luonut Toivoa ja toimintaa -hankkeessa kestävän kehityksen juhlapäiväkalenterin, johon on koottu opetuksen tueksi sopivia kestävään kehitykseen liittyviä merkkipäiviä. Avaa kalenteri linkistä ja löydät kalenteriin sijoitettuna teemaan sopivia merkkipäiviä. Päivää klikkaamalla saat näkyviin linkin sivulle, jossa on lisätietoa ja materiaaleja.
Lisätietoja kalenterista Toivoa ja toimintaa -hankkeen verkkosivuilta

Kestävän kehityksen juhlapäiväkalenteri