Hyppää sisältöön

Ilman pölyttäjiä emme pärjää

Ympäristökaupunkina haluamme tukea luonnon monimuotoisuutta ja varmistaa näin myös tulevien sukupolvien hyvän tulevaisuuden.

Jopa 90 prosenttia maailman kukkivista kasveista ja noin 75 prosenttia viljelykasveista on riippuvaisia pölyttäjistä. Ilman näitä ahkeria ystäviämme maatilojen ja puutarhojen sato heikentyy merkittävästi.

Pölyttäjät tekevät paljon muutakin kuin pölyttävät. Ne ovat elintärkeä ravinnonlähde monille eläimille ja toimivat luonnollisina tuholaistorjujina. Lisäksi ne hajottavat orgaanista ainesta ja parantavat maaperän rakennetta.

Pölyttäjät ovat herkkiä ympäristön muutoksille ja toimivat näin ollen luonnon tilan indikaattoreina. Kun pölyttäjäkannat heikkenevät, se on hälytysmerkki meille kaikille. Yksi suurimmista syistä pölyttäjäkantojen pienenemiseen on niiden elinympäristöjen väheneminen.

Teemme Lahdessa tänä kesänä konkreettisia tekoja pölyttäjien hyvinvoinnin edistämiseksi. Luonnon monimuotoisuuden vaaliminen ja hallittu hoitamattomuus ovat avainasemassa.

Yhdessä voimme luoda elinympäristöjä, joissa pölyttäjät kukoistavat. Liity mukaan ja tee luonnosta parempi paikka meille kaikille!

Lisätiedot