Siirry suoraan sisältöön

Uutta Niemeen

Niemen alue tulee muuttumaan lähivuosina monipuoliseksi teollisuus-, työpaikka- ja kampusalueeksi, johon kuuluu myös Vesijärven rantaa ja satama-aluetta.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AluehankkeetSite/PublishingImages/polttimon%20suuntaan.jpg

Niemessä toimii merkittäviä lahtelaisia yrityksiä, joiden naapurina oleva alue​ on kehittymässä Lahden opiskelukampukseksi Lahden ammattikorkeakoulun ja Lahdessa toimivien yliopistoyksiköiden keskittäessä toimintaansa sinne. Tuhannet opiskelijat opettajineen tulevat aikaansaamaan ison muutoksen alueelle.

Alueen liikenneyhteyksiä kehitetään sekä alueen sisällä että sieltä keskustaan ja muihin kaupunginosiin. Sijainti alle kolmen kilometrin päässä keskustasta mahdollistaa kulkemisen jalan tai polkupyörällä. Niemi on tavoitteena saada osaksi sujuvaa ja laadukasta kävely- ja pyöräteiden verkostoa. Myös joukkoliikenneyhteyksiä kehitetään ja suunnitelmissa on suoria bussivuoroja matkakeskuksesta Niemen kampusalueelle.

Niemessä on Lahden toinen pienvenesatama ja se on pelastus- ja poliisiveneiden kotisatama. Ranta-alueen kehittäminen virkistykseen ja veneilyyn on yksi Niemen kehittämisen avainkohdista.