Siirry suoraan sisältöön

Uutta Niemeen

Niemen alue tulee muuttumaan lähivuosina monipuoliseksi teollisuus-, työpaikka- ja kampusalueeksi, johon kuuluu myös Vesijärven rantaa ja satama-aluetta.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AluehankkeetSite/PublishingImages/kuvap%20kampusraitin_avajaiset-4.jpg

Niemessä toimii merkittäviä lahtelaisia yrityksiä, joiden naapurina oleva alue​ on kehittymässä Lahden opiskelukampukseksi Lahden ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston sekä Helsingin yliopiston Lahdessa toimivien yksiköiden keskittäessä toimintaansa sinne. Tuhannet opiskelijat opettajineen tulevat aikaansaamaan ison muutoksen alueelle.

Alueen liikenneyhteyksiä kehitetään sekä alueen sisällä että sieltä keskustaan ja muihin kaupunginosiin. Sijainti alle kolmen kilometrin päässä keskustasta mahdollistaa kulkemisen jalan tai polkupyörällä. Niemi on tavoitteena saada osaksi sujuvaa ja laadukasta kävely- ja pyöräteiden verkostoa. Myös joukkoliikenneyhteyksiä kehitetään ja matkakeskuksesta pääsee jo nyt alle 10 minuutin välein bussilla Niemeen usella eri linjalla.

Kahta kampusta yhdistävä Kampusraitti valmistui joulukuussa 2018.  Kampusraitti rakennettiin rautatiealueen pohjoisreunaan ja se on tarkoitettu kävelijöille ja pyöräilijöille.  Raitin varrella on  myös pieniä aukioita istuskelupaikkoineen sekä kuntoilulaitteita.

Ensimmäisiä opiskelija-asuntoja rakennetaan Kampusraitin varteen. Lahden talot rakentaa kaksi taloa, joihin tulee yhteensä 110 opiskelija-asuntoa.  Rakennushankkeen on määrä valmistua talvella 2020-21.

Niemessä on Lahden suurin pienveneiden satama ja se on pelastus- ja poliisiveneiden kotisatama. Ranta-alueen kehittäminen virkistykseen ja veneilyyn on yksi Niemen kehittämisen avainkohdista.