Siirry suoraan sisältöön

Ranta-Kartano

Ranta-Kartano yhdistää keskustan Vesijärven ranta-alueeseen.  Aiemmin pysäköintikenttänä toimineelle alueelle suunnitellaan asuntokortteleita sekä hotellin ja vesiliikuntakeskuksen kokonaisuutta. Alueen läpi rakennetaan jalankulkijoille ja pyöräilijöille viihtyisän vehreä puistoväylä.
Ranta-Kartanon havainnekuva.

​Ranta-Kartanoon on kaavoitettu seitsemän umpikorttelia, joissa on asuntojen lisäksi liiketilaa pohjakerroksissa. Alueen keskellä, nykyisen Jalkarannantien paikalla, tulee kulkemaan vehreän puistomainen jalankulku- ja pyöräilyväylä keskustasta Pikku-Vesijärven puistoon.

Tänä vuonna on vireillä kaavamuutos, jolla Kisapuiston puoleisiin kortteleihin on tavoitteena hotellin lisäksi uimahallin rakentaminen.

Ranta-Kartanon suunnittelussa tavoitteena on toteuttaa alueella omaleimaista, energiatehokasta ja ekologista keskustarakentamista. Erityishuomio kiinnitetään hulevesien käsittelyyn.

Ranta-Kartanoa ympäröivien katujen rakentaminen on käynnissä ja valmistuu syksyyn 2019 mennessä. Katujen valmistuttua puretaan Jalkarannantie tältä osin ja keskelle aluetta rakennetaan puistokäytävä.

Yhteystiedot