Siirry suoraan sisältöön

Ranta-Kartano

Ranta-Kartano yhdistää keskustan Vesijärven ranta-alueeseen.  Aiemmin pysäköintikenttänä toimineelle alueelle suunnitellaan asuntokortteleita sekä hotellin ja vesiliikuntakeskuksen kokonaisuutta. Alueen läpi rakennetaan jalankulkijoille ja pyöräilijöille viihtyisän vehreä puistoväylä.
Ranta-Kartanon havainnekuva.

​Ranta-Kartanoon on kaavoitettu umpikortteleita, joiden keskellä, entisen Jalkarannantien paikalla, tulee kulkemaan vehreän puistomainen jalankulku- ja pyöräilyväylä keskustasta Pikku-Vesijärven puistoon.

Kisapuiston puoleisiin kortteleihin suunnitellaan kylpylähotellin,  vesiliikuntakeskuksen ja pysäköintitalon kokonaisuutta. Näitä koskeva kaavamuutos tuli lainvoimaiseksi lokakuun 2019 lopulla.

Kyösti Kallion kadun puolella on neljä korttelia, joissa tulee olemaan asuntoja sekä lähinnä pohjakerroksissa liiketiloja. Ensimmäisen korttelin rakentaminen alkoi keväällä 2019.

Ranta-Kartanon suunnittelussa tavoitteena on toteuttaa alueella omaleimaista, energiatehokasta ja ekologista keskustarakentamista. Erityishuomio kiinnitetään hulevesien käsittelyyn.

Ranta-Kartanoa ympäröivien katujen rakennusurakka valmistui kesällä 2019. 

Syyskuussa 2019 alueen Pikku-Vesijärven puoleiseen päähän rakennettiin pumptrack-rata, joka on paikalla, kunnes korttelialue otetaan rakennustyömaaksi.

Yhteystiedot