Siirry suoraan sisältöön

Ranta-Kartano

Ranta-Kartano yhdistää keskustan Vesijärven ranta-alueeseen.  Aiemmin pysäköintikenttänä toimineelle alueelle suunnitellaan asuntokortteleita sekä hotellin ja vesiliikuntakeskuksen kokonaisuutta. Alueen läpi rakennetaan jalankulkijoille ja pyöräilijöille viihtyisän vehreä puistoväylä.
Ranta-Kartanon havainnekuva.

​Ranta-Kartanoon on kaavoitettu seitsemän umpikorttelia, joissa on asuntojen lisäksi liiketilaa pohjakerroksissa. Alueen keskellä, nykyisen Jalkarannantien paikalla, tulee kulkemaan vehreän puistomainen jalankulku- ja pyöräilyväylä keskustasta Pikku-Vesijärven puistoon.

Alueella on vireillä kaksi kaavamuutosta. Kisapuiston puoleisiin kortteleihin on tavoitteena hotellin lisäksi uimahallin ja pysäköintitalon rakentaminen. Kyösti Kallion kadun puolella tavoitteena on parantaa kortteleiden toteuttamiskelpoisuutta.

Ranta-Kartanon suunnittelussa tavoitteena on toteuttaa alueella omaleimaista, energiatehokasta ja ekologista keskustarakentamista. Erityishuomio kiinnitetään hulevesien käsittelyyn.

Ranta-Kartanoa ympäröivien katujen rakennsuurakka valmsitui kesällä 2019. 

Syyskuussa 2019 alueen Pikku-Vesijärven puoleiseen päähän rakennettiin pumptrack-rata, joka on paikalla, kunnes korttelialue otetaan rakennustyömaaksi.

Yhteystiedot