Siirry suoraan sisältöön

Ranta-Kartano

Ranta-Kartano yhdistää keskustan Vesijärven ranta-alueeseen.  Aiemmin pysäköintikenttänä toimineelle alueelle suunnitellaan asuntokortteleita sekä hotellin ja vesiliikuntakeskuksen kokonaisuutta. Alueen läpi rakennetaan jalankulkijoille ja pyöräilijöille viihtyisän vehreä puistoväylä.
Ranta-Kartanon havainnekuva.

​Ranta-Kartanoon on kaavoitettu seitsemän umpikorttelia, joissa on asuntojen lisäksi liiketilaa pohjakerroksissa. Alueen keskellä, nykyisen Jalkarannantien paikalla, tulee kulkemaan vehreän puistomainen jalankulku- ja pyöräilyväylä keskustasta Pikku-Vesijärven puistoon.

Alueella on vireillä kaksi kaavamuutosta. Kisapuiston puoleisiin kortteleihin on tavoitteena hotellin lisäksi uimahallin ja pysäköintitalon rakentaminen. Kyösti Kallion kadun puolella tavoitteena on parantaa kortteleiden toteuttamiskelpoisuutta.

Ranta-Kartanon suunnittelussa tavoitteena on toteuttaa alueella omaleimaista, energiatehokasta ja ekologista keskustarakentamista. Erityishuomio kiinnitetään hulevesien käsittelyyn.

Ranta-Kartanoa ympäröivien katujen rakentaminen on käynnissä ja valmistuu syksyyn 2019 mennessä. Kaikki uudet kadut on otettu käyttöön syksyllä 2018. Katujen valmistuttua puretaan Jalkarannantie tältä osin ja keskelle aluetta rakennetaan puistoväylä.

Yhteystiedot