Siirry suoraan sisältöön

Uutta Ranta-Kartanoon

Ranta-Kartanon uudisrakentaminen on käynnistynyt.  Kortteleihin suunnitellaan asuinrakentamista ja liiketiloja sekä hotellin ja vesiliikuntakeskuksen kokonaisuutta.  Pysäköinti siirtyy pysäköintitaloihin ja pihakansien alle. Alueen keskelle rakennetaan puisto, johon tulee erilliset kulkuväylät jalankululle ja pyöräilylle.
Tilapäiskäyttövaiheessa osa alueesta on pysäköintialueena ja uutena alueelle on tulossa syksyllä 2019 pumptrack-rata.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AluehankkeetSite/PublishingImages/Rkartano%20maastomalli%20Lokakuu2018.jpg

​Ranta-Kartanon kortteleiden rakentaminen on alkanut keväällä 2019. Asuintalojen korttelit sijoittuvat Fellmaninpuiston viereen. Näistä kortteleista lähinnä keskustaa olevan omistaa rakennusliike Skanska. Tähän kortteliin rakennetaan omistusasuntoja sekä Saga-palvelutalo, johon on suunniteltu yhteensä 96 vuokrattavaa senioriasuntoa.

Muut korttelit ovat kaupungin omistuksessa ja niiden osalta on vireillä kaavamuutos. Kaavan kotisivu löytyy täältä.  Kaupunki tulee vuokraamaan tai myymään tontit rakentajille.

Kisapuiston viereen hotelli ja vesiliikuntakeskus

Kisapuiston viereisistä kortteleista on kaupungilla sopimus Kinos Property Investment Oy:n kanssa tarkoituksena tutkia mahdollisuutta toteuttaa alueelle hotelli, vesiliikuntakeskus ja pysäköintitalo.  Kaavan sisällöstä kaupunki ei voi etukäteen sopia, mutta kaavamuutoksen tavoitteet on sopimuksessa yhdessä määritelty. Kaavan kotisivu löytyy täältä.

Uimahallista ja pysäköintitalosta kaupunginvaltuusto teki kesäkuussa 2019 päätöksen, jonka mukaan kaupunki sitoutuu vuokraamaan uimahallin ja tulemaan pääosakkaaksi pysäköintitaloon, mikäli hanke toteutuu kokonaisuudessaan.

Entinen linja-autoasema on siirtynyt yksityiseen omistukseen ja siellä toimii mm. K-market Kartano.  Linja-autoasema on kulttuurihistoriallisena rakennuksena suojeltu ja kaavamääräyksen mukaan sinne voi sijoittua liiketiloja tai julkisen hallinnon ja palvelun tiloja. 

Tilapäisesti paikoitusalue ja syksyllä valmistuva pumptrack-rata

Rakentamista odottavista tonteista osa on paikoitusalueena ja osa rakennushankkeiden työmaa-alueena. Vanhan urheilutalon paikalle Kyösti Kallion kadun ja Ståhlberginkadun kulmaan rakennetaan kaupunkilaisten liikunta- ja harrastekäyttöön tilapäinen pumptrack-rata. Radalla voi liikkua polkupyörän lisäksi kaikilla muillakin pyörällisillä kulkuvälineillä, joissa ei ole moottoria. Radan suunnittelu ja rakentaminen kilpailutettiin ja tehdyn sopimuksen mukaan pumptrack-rata rakennetaan loppukesällä ja se valmistuu syyskuussa.