Siirry suoraan sisältöön

Uutta Ranta-Kartanoon

Ranta-Kartanon uudisrakentaminen on alkamassa.  Kortteleihin suunnitellaan asuinrakentamista, palveluasuntoja ja hotellin sekä vesiliikuntakeskuksen kokonaisuutta.  Pysäköinti siirtyy pysäköintitaloihin ja rakennusten kellarikerroksiin ja pihakansien alle. Alueen keskelle rakennetaan puistoväylä, johon tulee erillsiet väylät jalankululle ja pyöräilylle. Autoilua ei puistoalueilla sallita.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AluehankkeetSite/PublishingImages/Rkartano%20maastomalli%20Lokakuu2018.jpg

​Ranta-Kartanon kortteleiden rakentamisen on suunniteltu alkavan vuonna 2019. Asuintalojen rakentaminen alkaa Fellmaninpuiston viereisistä kortteleista.  Näistä kortteleista lähinnä keskustaa olevan omistaa rakennusliike Skanska. Tämän korttelin rakentamisen on suunniteltu alkavan keväällä 2019. Osaan korttelista on tulossa Saga-palvelutalo, johon on suunniteltu yhteensä 96 vuokrattavaa senioriasuntoa.

Muut korttelit ovat kaupungin omistuksessa ja niiden osalta on vireillä kaavamuutos. Kaavan kotisivu löytyy täältä.  Kaupunki tulee vuokraamaan tai myymään tontit rakentajille.

Kisapuiston puoleisista kortteleista on kaupunki joulukuussa 2017 tehnyt sopimuksen Kinos Property Investment Oy:n kanssa tarkoituksena tutkia mahdollisuutta muuttaa kaavaa niin, että sinne voidaan sijoittaa hotelli, vesiliikuntakeskus ja pysäköintitalo.  Kaavan sisällöstä kaupunki ei voi etukäteen sopia, mutta kaavamuutoksen tavoitteet on sopimuksessa yhdessä määritelty. Kaavan kotisivu löytyy täältä.

Entinen linja-autoasema rakennuksena säilyy, vaikka asemakäyttö loppui matkakeskuksen valmistuttua helmikuussa 2016. Linja-autoasemalla avattiin K-market Kartano maaliskuussa 2018. Linja-autoasema on kulttuurihistoriallisena rakennuksena suojeltu ja kaavamääräyksen mukaan sinne voi sijoittua liiketiloja tai julkisen hallinnon ja palvelun tiloja.  Kaupunki myi rakennuksen tarjouskilpailun perusteella syksyllä 2016.