Siirry suoraan sisältöön

Uutta Ranta-Kartanoon

Ranta-Kartanon uudisrakentaminen alkaa lähivuosina.  Kortteleihin suunnitellaan asuinrakentamista, palveluasuntoja ja hotellin sekä vesiliikuntakeskuksen kokonaisuutta.  Pysäköinti siirtyy pysäköintitaloihin ja rakennusten kellarikerroksiin ja pihakansien alle.
Lahden vanha linja-autoasema.

​Entinen linja-autoasema rakennuksena säilyy, vaikka asemakäyttö loppui matkakeskuksen valmistuttua helmikuussa 2016. Linja-autoasemalla avattiin K-market Kartano maaliskuussa 2018. Linja-autoasema on kulttuurihistoriallisena rakennuksena suojeltu ja kaavamääräyksen mukaan sinne voi sijoittua liiketiloja tai julkisen hallinnon ja palvelun tiloja.  Kaupunki myi rakennuksen tarjouskilpailun perusteella syksyllä 2016.

Ranta-Kartanon kortteleiden rakentaminen alkaa lähivuosina. Asuintalojen rakentaminen alkaa Fellmaninpuiston ja nykyisen Jalkarannantien välisistä kortteleista.  Näistä kortteleista lähinnä keskustaa olevan omistaa rakennusliike Skanska, muut ovat kaupungin omistuksessa.  Kaupunki tulee vuokraamaan alueen tontit rakentajille.

Kisapuiston puoleisista kortteleista on kaupunki joulukuussa 2017 tehnyt sopimuksen Kinos Property Investment Oy:n kanssa tarkoituksena tutkia mahdollisuutta muuttaa kaavaa niin, että sinne voidaan sijoittaa hotelli, vesiliikuntakeskus ja pysäköintitalo.  Kaavan sisällöstä kaupunki ei voi etukäteen sopia, mutta kaavamuutoksen tavoitteet on sopimuksessa yhdessä määritelty. Kaavan kotisivu löytyy täältä.