Siirry suoraan sisältöön

Uutta Ranta-Kartanoon

Ranta-Kartanon rakentaminen on käynnissä.  Kortteleihin on tulossa asuntoja ja liiketiloja sekä hotellin ja vesiliikuntakeskuksen kokonaisuus.  Pysäköinti siirtyy pysäköintitaloon ja pihakansien alle. Alueen keskelle rakennetaan puisto, johon tulee erilliset kulkuväylät jalankululle ja pyöräilylle.
Tilapäiskäyttövaiheessa osa alueesta on pysäköintialueena ja uutena alueelle valmistui syksyllä 2019 pumptrack-rata.
" "

​Ranta-Kartanon kortteleiden rakentaminen on alkanut keväällä 2019. Asuintalojen korttelit sijoittuvat Fellmaninpuiston viereen. Näistä kortteleista lähinnä keskustaa olevan omistaa rakennusliike Skanska. Tähän kortteliin rakennetaan omistusasuntoja sekä Saga-palvelutalo, johon on suunniteltu yhteensä 96 vuokrattavaa senioriasuntoa.

Muut korttelit ovat kaupungin omistuksessa ja kaupunki tulee vuokraamaan tai myymään tontit rakentajille.

Kisapuiston viereen hotelli ja vesiliikuntakeskus

Kisapuiston viereisistä kortteleista on kaupungilla sopimus Kinos Property Investment Oy:n kanssa tarkoituksena toteuttaa alueelle hotelli, vesiliikuntakeskus ja pysäköintitalo.  Hankeken mahdollistava kaavamuutos tuli lainvoimaisekis lokakuun 2019 lopulla.

Uimahallista ja pysäköintitalosta kaupunginvaltuusto teki kesäkuussa 2019 päätöksen, jonka mukaan kaupunki sitoutuu vuokraamaan uimahallin ja tulemaan pääosakkaaksi pysäköintitaloon, mikäli hanke toteutuu kokonaisuudessaan.

Entinen linja-autoasema on siirtynyt yksityiseen omistukseen ja siellä toimii mm. K-market Kartano.  Linja-autoasema on kulttuurihistoriallisena rakennuksena suojeltu ja kaavamääräyksen mukaan sinne voi sijoittua liiketiloja tai julkisen hallinnon ja palvelun tiloja. 

Tilapäisesti paikoitusalue ja syksyllä valmistunut pumptrack-rata

Rakentamista odottavista tonteista osa on paikoitusalueena ja osa rakennushankkeiden työmaa-alueena. Vanhan urheilutalon paikalle Kyösti Kallion kadun ja Ståhlberginkadun kulmaan rakennettiin kaupunkilaisten liikunta- ja harrastekäyttöön tilapäinen pumptrack-rata. Radalla voi liikkua polkupyörän lisäksi kaikilla muillakin pyörällisillä kulkuvälineillä, joissa ei ole moottoria.