Siirry suoraan sisältöön

Uimarannat

Lahdessa on useita viihtyisiä uimarantoja eri puolilla kaupunkia. Rannat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien päässä ja moni rannoista on lähellä kaupungin keskustaa.
Uimaranta

Lahdessa on 12 kaupungin ylläpitämää uimarantaa. Lisäksi eri puolilla Lahtea on virkistysrantoja, joista voi mennä uimaan, vaikkei niissä ole uimarantavarustusta.

Vilkkaimmilla rannoilla käy aurinkoisina päivinä jopa tuhat ihmistä. Koska kävijöitä on paljon, ylläpitäjä huolehtii rantojen kunnosta päivittäin. Hiljaisemmilla rannoilla tehdään tarkistuskäynti noin kerran viikossa.

Ennen uimakauden alkua rannat tarkastetaan ja niissä tehdään tarvittavat huoltotoimet. Sukeltajat käyvät läpi rantojen pohjat ja poistavat mahdolliset romut, jotta vedessä voi polskia turvallisesti.

​Puhtaat vedet

Uimarantojen vedenlaatua valvotaan näytteenotoin kesäkuusta elokuuhun. Uimarantaveden laadun arviointi ja luokitus perustuu suolistoperäisten enterokokkien ja Escherichia coli -bakteerien tutkimustuloksiin. Syanobakteereita eli sinileviä seurataan myös aistinvaraisesti.

Uimarantojen (ns. EU-rannat) laatuluokkia on neljä: erinomainen, hyvä, tyydyttävä ja huono. Mitä parempi luokka, sitä vähemmän uimavedessä on neljänä edellisenä vuotena havaittu suolistoperäisiä bakteereja. Viimeisin uimarantaveden tutkimustodistus, uimavesiprofiili ja laatuluokka löytyvät uimarantakohtaisilta sivuilta.

Yhteystiedot

Uimaveden laatuun liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä valvontaviranomaiseen:

Lahden ympäristöterveyden päivystysnumero arkisin klo 9.00 - 11.30, puh. 03 733 4577, terveydensuojelu@lahti.fi

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@lahti.fi
Ympäristöterveystarkastaja Sami Niemelä, puh. 044 416 4596