Siirry suoraan sisältöön

Tarjouskilpailut ja huutokaupat

Lahden kaupunki luovuttaa satunnaisesti omistamiaan rakennettuja kiinteistöjä tai rakentamattomia tontteja huutokaupalla tai tarjouskilpailulla.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/RakentaminenSite/PublishingImages/palvelut/tontit-ja-rakentaminen/tarjouskilpailut-ja-huutokaupat/Vauhtikankaankatu%2010%20vuonna%202014_web.jpg

Rakennetut kiinteistöt ovat pääsääntöisesti vanhoja varustelutasoltaan ja kunnoltaan vaihtelevia omakotitaloja, jotka kaupunki on hankkinut suurempien tilakauppojen yhteydessä. Huutokaupan tai tarjouskilpailun kohteena ovat pääsääntöisesti kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset. Kiinteistön maapohjan joko vuokrataan tai myydään ennalta määrätyllä hinnalla.

Rakentamattomat tontit ovat pääsääntöisesti uusia ensimmäistä kertaa luovutukseen tulevia asemakaavoitettuja omakotitontteja. Tontit ovat joko osa uutta omakotialuetta tai yksittäisiä esimerkiksi sijainniltaan erityisarvoja omaavia tontteja. Tontit luovutetaan pisteytykseen perustuvan hakumenettelyn sijaan huutokaupalla tai  tarjouskilpailulla, jotta kaikki halukkaat voivat mm. perhekoosta riippumatta tavoitella tontteja.