Hyppää sisältöön

70-vuotiaan Lahden taidemuseon juhlavalaistusta jatketaan Kirkkopuistossa 4.1.2021 asti

Väinö Hovilan puistotie Kirkkopuistossa jatkaa juhlavalaistuna vielä koko loppuvuoden aina 4.1.2021 asti. Puistotien tuntumasta löytyy Flowers of Life -taiteilijaryhmän suurikokoisia valotaideteoksia, jotka ovat nähtävillä kellon ympäri
Väinö Hovilan puistotien tuntumassa Flowers of Life -taiteilijaryhmän valotaideteoksia.

Taide-, juliste- ja muotoilumuseon projektijohtaja Marita Kajanderin mukaan on ollut ilo huomata, kuinka suuren suosion valotaideteokset ovat saaneet kaupunkilaisten keskuudessa.

– Tavallaan tämä ei yllätäkään, koska koronatilanteesta johtuen kaikki tapahtumat, taide- ja kulttuuririennot on peruttu. Niinpä viikonlopun aikana teimme tarvittavat selvitykset sekä päätöksen jatkosta. Nyt pimeänä vuodenaikana korostuu kaikki mahdollinen valo ja sen tuoma piristys.

– Tässä ajassa ihmiset suuntaavat askeleita helposti luontoon ja pihalle, joten mikäpä sen mukavampaa kuin nauttia visuaalisesti upeasta valotaiteesta ulkoilun lomassa, toteaa projektinjohtaja Marita Kajander.

Teoksia ja juhlavaloja ihastelemaan saapuvien suositellaan noudattavan turvavälejä ja käyttävän suositusten mukaisesti kasvomaskeja.

Lahden museoissa ja museokaupassa voi piipahtaa turvaväli-, hygienia- ja kasvomaskisuositusten mukaisesti

Lahden taidemuseon merkkivuoden juhlallisuudet siirtyvät myöhempään ajankohtaan koronatilanteesta johtuen, näin myös taidemuseon tilahistoriaa käsittelevä ’Taloton taidemuseo’ -tutkimuksen julkaisutilaisuus.  Taloton taidemuseo’ -tutkimusjulkaisu on ostettavissa Pop up -museokauppa Malskilla, jonka viimeinen aukiolopäivä Malskin väliaikaistiloissa on lauantai 19.12.2020.

Museokaupan muut toimipisteet ovat  Radio- ja tv-museo Mastolassa ja Hiihtomuseossa. Myös näissä toimipisteissä ja museoissa voi turvallisesti piipahtaa noudattaen yleisiä turvaväli-, hygienia- ja kasvomaskisuosituksia. Asiakasmääriä rajoitetaan viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Lahden museoiden sisältöjä on saatavilla myös verkossa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki

Marita Kajander, projektijohtaja, Taide-, juliste- ja muotoilumuseo LAD, 044 482 6412
Hannu Takala, vt. museonjohtaja, tutkimuspäällikkö, 050 5594 158
Tiina Granqvist, sivistysjohtaja, 050 383 6574

lahdenmuseot.fi

Kuva: Eetu-Pekka Heiskanen

(kuvaajatieto päivitetty 14.12.20 klo 8.33)