Hyppää sisältöön

Ahtialan ja Leikkituvan päiväkotien lasten teoksista Ruokatietoa taiteen keinoin -näyttely

Kiertotalouteen liittyen Ahtialan ja Leikkituvan päiväkodit toteuttavat yhteisen näyttelyn Ruokatietoa taiteen keinoin. Näyttely on nähtävillä viikon ajan S-market Ahtialassa 20 .- 26.9.2021. Näyttely on yksi varhaiskasvatuksen yhteisistä ympäristöpääkaupunkivuoden teematapahtumista.
Kuva varhaiskasvatuksen kiertotaloudesta lapsen piirtämänä

Ahtialan ja Leikkituvan päiväkotien lapset ovat näyttelyä kootessaan tutkineet aiheena olevia ruokia, niiden kasvattamista ja tuottamista sekä kiertotaloutta.

– Leikkituvan päiväkodin lapset ovat tutustuneet erityisesti vihanneksiin ja kasviksiin, joita istutimme päiväkodin pihaan Vihreät pihat -projektin yhteydessä, kertoo päiväkodinjohtaja Paula Mielonen.

Päiväkodinjohtaja Krista Laitilan mukaan Ahtialan päiväkodissa lapset ovat pohtineet esimerkiksi, mitä kasvaa maan päällä ja alla, millaisia marjoja Suomessa kasvaa sekä erilaisia suosikkiruokia.
– Lasten pohdinnat näkyvät selvästi myös heidän tuottamassaan taiteessa.  

Lapset tutustuvat myös ruuan kiertoon: miten ruoka kasvaa, mistä se tulee kauppoihin, mitä siitä voi tehdä ja mihin ruoka lopulta päätyy.

Mielonen kertoo, että ryhmät ovat toteuttaneet tätä tutkimusta ja dokumentointia omavalintaisella tavalla.
– Näistä dokumentoinnin tuotoksista koostetaan näyttely S-Market Ahtialaan. Taideteokset ovat esillä eri puolilla kaupan elintarvikeosastoa.

Varhaiskasvatuksen yhteinen kestävän kehityksen vuosiohjelma rakentuu ympäristöpääkaupunkivuoden mukaisista teemoista, joita ovat osallisuus, luonto ja vesi, kiertotalous ja hiilineutraali elämä. Jokainen varhaiskasvatustoimija toteuttaa jonkin tempauksen kuhunkin teemaan liittyen omalla tavallaan. Kiertotalous on syyskuun yhteinen teemana.

Marraskuun lopussa teemana on hiilineutraali elämä, joka on ympäristöpääkaupunkivuoteen liittyen neljäs ja viimeinen yhteinen ympäristöteema.

Varhaiskasvatuksen ympäristökasvatusta tehdään näkyväksi myös omalla instagram-tilillä @lastenymparistopaakaupunki.

Lisätietoja

Lahden kaupunki, Sivistyksen palvelualue, Varhaiskasvatuspalvelut
Paula Mielonen, Leikkituvan päiväkodin johtaja, p. 050 3987829
Krista Laitila, Ahtialan päiväkodin johtaja, p. 050 398 5780