Hyppää sisältöön

Ahtialan koulussa korona-altistuneita karanteeniin

Ahtialan peruskoulun oppilaalla on todettu koronatartunta. Karanteeniin siirtyy altistuneita 57 oppilasta ja 2 henkilöstön jäsentä.

Poikkeuksellinen opetus järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Korona-altistumiset eivät koske Ahtialan koulun Kivijärven toimipistettä.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulusta on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin ja työntekijöihin, sekä viestitetty tilanteesta huoltajille ja koko henkilöstölle.

Kymmenen vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava lääkäri määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulun tiloissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

THL:n karanteeriohjeet

Lisätiedot

Lahden kaupunki
Ahtialan koulun rehtori Ari Anttila, 050 559 7844
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi
infektioylilääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi