Hyppää sisältöön

Älä pilaa tunnelmaa – laita roska roska-astiaan

Kaupunki tarroittaa katujen, puistojen ja bussipysäkkien roska-astiat. Tarroilla halutaan kannustaa lahtelaisia pitämään yhteinen ympäristö siistinä.
Yleisten tilojen roskiksiin liimataan tarrat.

Lahdessa on yleisillä alueilla noin 1400 roska-astiaa: puistoissa, bussipysäkeillä ja katujen varsilla. Tarrat liimataan valtaosaan roskiksista ja niitä on 11 erilaista. Kiinnitys tehdään vaiheittain. Katutilan roska-astiat ovat sekajätettä ja niihin saa laittaa myös kertakäyttömaskit, sammutetut tupakantumpit ja koirankakkapussit.

Lahden kaupunki käyttää vuosittain noin 400 000 euroa alueiden puhtaanapitotoimiin. Summa sisältää yleisten alueiden kunnossapitokuluja, muun muassa roskisten tyhjennykset ja roskien keräämisen maasta katu- ja puistokohteissa.

Toive katukuvassa näkyvästä roskaamisviestistä tuli lahtelaisilta vapaaehtoisilta roskienkerääjiltä. Kiitos ideasta nimimerkille roskienkerääjägirlz!

“Mielestämme kaduille pitäisi laittaa julisteita/postereita, jossa kielletään kaduille roskaaminen. Roskat näyttävät rumalta kaupunkikuvassa ja roskat maassa latistavat tunnelmaa. Roska-astioita on melko hyvin jo Lahdessa, mutta tupakkaroskia varsinkin näkyy joka kulmassa.”