Hyppää sisältöön

Ali-Juhakkalan koulussa 21 etätyöskentelyyn ja karanteeniin

Ali-Juhakkalan koulussa henkilöstöön kuuluvalla on todettu koronatartunta. Altistuneita oppilaita ja henkilöstöön kuuluvia on siirtynyt etätyöskentelyyn ja karanteeniin korona-altistumisen takia keskiviikosta 2.12.

Poikkeuksellinen työskentely järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Karanteenissa olevat oppilaat opiskelevat etänä koulun sopimalla tavalla.

Altistuneita on 21. Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulun rehtori on ollut yhteydessä altistuneiden oppilaiden huoltajiin ja lähettänyt viestin koulun kaikille huoltajille.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Ali-Juhakkalan koulu on 0. – 9. luokkien erityiskoulu, jossa opetus tapahtuu toiminta-alueittain. Oppilaita on 35 ja henkilöstöä 28.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, 044 716 1328
koulun johtaja Leena Ottela, 044 716 1932

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä,
infektioylilääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi