Hyppää sisältöön

Anna kadunhoidon palaute sähköisesti

Kadunhoidon asukaspalautetta keskitetään sähköiseen järjestelmään ja Lahti-Pisteelle.
Ilmakuvassa Lahden radiomastot

Katujen kunnossapidon lisäksi palautetta voi antaa puistojen ja viheralueiden hoitoon liittyvissä asioissa. Sähköisen palautejärjestelmän kautta palaute tavoittaa urakoitsijat, jos aiheeksi on valittu ”kadunhoito”, ”puistot ja viheralueet” tai ”kalusteet ja varusteet”. Palautetta voi jättää vuorokauden ympäri.

Kaupungin kunnossapidon sähköinen palautepalvelu löytyy osoitteesta: https://e-asiointi.lahti.fi/eFeedback/fi/Feedback/42-Kunnossapito%20kadut%20puistot%20%20viheralueet.

Vaihtoehtoisesti palautetta voi antaa Lahti.fi-sivuston chatin kautta tai soittamalla Lahti-Pisteen numeroon 03 814 2355. Lahti-Pisteen palveluaikojen ulkopuolella puhelinpalautteen voi jättää puhelinvastaajaan.

Tarkat sijaintitiedot tehostavat palautteen käsittelyä

Kaupunki saa kunnossapitoon liittyvää palautetta vaihtelevasti. Kesäaikaan kuukausikohtaiset palautteet lasketaan kymmenissä  ja talvikuukausina sadoissa. Suosituimmat aiheet ovat lumenpoisto ja liukkaudentorjunta.

Aiemmin käytössä ollut kadunhoidon palvelunumero jää kesäkuun lopussa pois käytöstä, kun YIT lopettaa palvelun.

– Palautteen keskittäminen Lahti-Pisteelle ja sähköiseen palautekanavaan on positiivista, koska samalla saamme vähenemään erillisten palautekanavien määrää. Sähköinen palaute palvelee asukkaita ja kunnossapitäjiä parhaiten, koska palautteenantaja voi merkitä sijainnin palautepalvelun karttaan. Esimerkiksi kadunhoito-palautteet ohjautuvat karttamerkinnän perusteella suoraan alueen pääurakoitsijalle. Hyvä ja havainnollistava valokuva palautteen liitteenä sekä palautetta ja sijaintia tarkentava teksti ei ainakaan hidasta palautteen käsittelyä, kertoo kaupungin kunnossapitoinsinööri Pasi Leppäaho.

Lahti jakautuu neljään hoitoalueeseen

Kaupunki jakautuu katujen ja yleisten alueiden osalta neljään hoitoalueeseen. Destia Oy vastaa keskustan sekä pohjoisen ja kaakon alueurakoista, YIT Suomi Oy puolestaan eteläisestä alueesta. Hoitoalueiden rajat löytyvät kaupungin karttapalvelusta.

Kaupungin karttapalvelusta löytyy myös paljon tietoa mm. yleisten alueiden kunnossapitoluokista, puhtaanapitovastuista, kalusteista ja kasviomaisuudesta.