Hyppää sisältöön

Asukaspysäköintiluvat siirtyvät sähköiseen järjestelmään

Lahden keskustassa tiettyjen vanhojen kaavojen alueella olevien kiinteistöjen asukas voi lunastaa autoansa varten asukaspysäköintitunnuksen, jolla voi pysäköidä katujen varteen erikseen merkityille osuuksille. Nyt kaupunki siirtyy maaliskuun alussa sähköiseen lupajärjestelmään myös näiden osalta. Nykyiset paperiluvat ovat voimassa sen kalenterikuukauden loppuun, mikä kuukausi on lupaan merkitty.

Lahden kaupunki siirtyy sähköiseen asukaspysäköintilupajärjestelmään ja paperisesta ajoneuvon tuulilasin sisäpuolelle asetettavasta pysäköintiluvasta luovutaan. Pysäköinninvalvonta saa jatkossa tiedon pysäköintiluvasta sähköisestä järjestelmästä rekisteritunnuksen avulla.

Sähköisen järjestelmän myötä asukaspysäköintiluvan voi jatkossa uusia mukavasti vaikka kotisohvalta. Pysäköintiluvan voimassaolo on entistä joustavampi, sillä lupia voi ostaa täysinä kalenterikuukausina valitsemansa pituiseksi ajaksi 1-12kk välillä. Lupa ja sen veloitus on aina kalenterikuukausi, ja voimassa sen kalenterikuukauden loppuun.

Maaliskuun 2022 alusta lähtien asukaspysäköintiluvan hankkiminen ja uusiminen tapahtuu verkon varauspalvelussa osoitteessa https://e-asiointi.lahti.fi/epermit/. Verkkopalvelussa lupa-asiat hoidetaan vahvan tunnistautumisen avulla.

Vanha lupa voimassa merkityn kuun loppuun saakka

Paperisia asukaspysäköintilupia ei enää myönnetä. Vanhat, jo hankitut paperiset pysäköintiluvat ovat voimassa sen kalenterikuukauden loppuun asti, jolloin niihin merkitty päättymispäivä on. Jos paperinen lupa on esimerkiksi 15.5. asti voimassa, on pysäköintioikeus voimassa toukokuun loppuun asti. Voimassaoloa on pidennetty, sillä sähköinen asukaspysäköintilupa on voimassa aina kalenterikuukauden. Vanhan paperiluvan täytyy olla näkyvissä tuulilasissa koko voimassaolon eli kuun loppuun saakka.

Lahti-Piste auttaa tarvittaessa

Palvelutorin Lahti-Piste palvelee niitä, joilla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen. Myös Lahti-Pisteessä luvan voi jatkossa ostaa valitsemalleen aikajaksolle 1-12kk pituiseksi ajaksi. Palvelutorin palvelumaksu on 5€ uusimiskertaa kohden.

Veteraani- ja yrityspysäköintilupien hankkiminen tapahtuu jatkossakin Palvelutorin Lahti-pisteessä.

Asukaspysäköintilupa on sekä ajoneuvo- että henkilökohtainen. Vahvan tunnistautumisen avulla tarkistetaan väestörekisteristä, asuuko varaaja asukaspysäköintilupaan oikeuttavalla alueella. Lisäksi Traficomin rekisteristä tarkistetaan, että varaaja on ajoneuvon omistaja tai haltija.

E-asiointi verkkopalvelu

Lisätietoja

 • Lahti-Piste kaupungin asiakaspalvelu

  Käyntiosoite

  Palvelutori, Kauppakeskus Trio, 2.krs, Vesku-Aukio, Aleksanterinkatu 18

  Näytä kartalla

  Postiosoite

  Palvelutori, Kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti