Hyppää sisältöön

Asuminen & talous -minimessut kokoavat yhteen asumisen ja talousneuvonnan toimijoita 12.10.

Minimessuilla asiakkaat saavat kerralla vastauksia tärkeisiin asumisen kysymyksiin, kuten mistä asuntoa voi hakea tai mistä on saatavilla talousneuvontaa.
Nainen pyöräilee puna-valkoisen matalan kerrostalon ohi.

Asunnottomien yön ”etkoilla” tarjolla vastauksia tärkeisiin asumisen kysymyksiin

Asunnottomien yötä vietetään valtakunnallisesti jälleen 17.10.2022. Asunnottomien yö täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Lahden palvelutorilla järjestettävät Asuminen & Talous -minimessut virittävät viikon tunnelmaan.

Palvelutorilla järjestetään keskiviikkona 12.10. klo 13–15 Asuminen & talous – minimessut. Esittelyssä on asumisvaihtoehtoja kaiken ikäisille, nuorista ikääntyneempien asumiseen. Lisäksi tapaat asumisen ja talousneuvonnan ammattilaisia. Minimessuilla asiakkaat saavat kerralla vastauksia tärkeisiin asumisen kysymyksiin, kuten mistä voi hakea asuntoa, missä asioissa asumisneuvoja auttaa, mitä voi tehdä, kun laskut painaa mieltä tai mistä saa talousneuvontaa.

Minimessuilla on paikalla asumisen ja talousneuvonnan toimijoita. Mukana messuilla on Lahden kaupungin Asumisneuvonta, Lahden Talot Oy, NAL Riihimäki, Koy Harjulakoti, Lahden vanhusten asuntosäätiö, M2-Kodit, KELA, Lahen tane, Lahden srk talousneuvonta, Lumo-kodit, Talous- ja velkaneuvonta sekä Ulosottolaitos. Tervetuloa!

Asuminen & talous -minimessut
Palvelutori, Trion 2. krs
ke 12.10. klo 13–15

Asumisneuvonta on asunnottomuuden ennaltaehkäisyä

Asunnottomuuden ennaltaehkäisy on yksi tehokkaimmista keinoista vähentää asunnottomuutta ja asumisneuvonta on yksi toimivaksi osoittautunut malli estää haastavien tilanteiden johtaminen asunnottomuuteen. Asumisneuvonnalla tarkoitetaan matalankynnyksen palveluohjausta, asumiseen liittyvää talousneuvontaa ja esimerkiksi asunnon hakuun liittyvää ohjausta.

”Asumisneuvontaa on ollut Lahdessa hankemuotoisena tarjolla vuodesta 2018 lähtien ja vuoden 2022 alusta sitä on tuotettu kaupungin omana toimintana yhteistyössä Lahden Talot Oy:n kanssa. Asumisneuvonnalla on todistetusti onnistuttu vähentämään muun muassa häätöjä aikaisella puuttumisella ja tuella sekä oikeanlaisen avun piiriin ohjaamalla. Yhden häädön inhimilliset ja yhteiskunnalliset kustannukset ovat merkittävät, joten asumisneuvonnasta hyötyvät kaikki”, kertoo asuntoasianpäällikkö Helene Vanninen.

Asumisneuvontaa on pian yhä laajemmin saatavilla, sillä hallitus on syyskuussa antanut esityksen eduskunnalle asumisneuvonnalle osoitettavasta väliaikaisesta rahoituksesta vuosille 2023–2027. Tavoitteena on, että asumisneuvonnan palvelut olisivat kaikkien saatavilla asumismuodosta riippumatta.

Lahdessa asumisneuvontaa on saatavilla Lahden Palvelutorilla päivystysaikoina tiistaisin ja torstaisin klo 9–15. Lisäksi asumisneuvonnan tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Löydät asumisneuvonnan yhteystiedot osoitteesta www.lahti.fi/asumisneuvonta. Asumisneuvontaa on tarjolla kaikille lahtelaisille, asumismuodosta riippumatta.

Lue lisää: Asumisneuvonta

Lisätietoja