Hyppää sisältöön

Design sprint haastaa opiskelijat 24 tunnin ajaksi

LAB-ammattikorkeakoulun palvelumuotoilun ja yhdyskuntasuunnittelun opiskelijat on haastettu 7.–8.10.2021 mukaan design sprinttiin. Se on intensiivinen 24 tunnin ideointi- ja suunnittelujakso, jonka aikana opiskelijaryhmät työskentelevät itsenäisesti pieninä ryhminä.

Tavoitteena on tarkastella Lahden keskustaa ja lähialueita kävelyn näkökulmasta.

Miten tehdä kävelystä houkuttelevampaa Lahdessa?

Sprintin tavoite on tuoda uusia avauksia kävely-ystävällisen ympäristön kehittämiseen ja selvittää, miten korkeakouluopiskelijat parantaisivat kävelyn edellytyksiä Lahdessa.

Mukaan on kutsuttu kaupunkimuotoilun ja yhdyskuntasuunnittelun opiskelijoita LAB-ammattikorkeakoulusta. Sprintin ohjaavat Jani Päivänen ja Mikko Rikala FCG:ltä.

Tuomaristo palkitsee parhaimman idean

Design sprintin tarkka tehtävänanto selviää opiskelijoille aloitushetkellä Trion Palvelutorin Lava-tilassa 7.10. klo 12 (kauppakeskus Trio, 2. kerros, Aleksanterinkatu 18).

Tehtävänannon jälkeen opiskelijat hajautuvat parhaaksi katsomalleen paikalle ideoimaan ja tarkastelemaan kaupunkitilan ominaisuuksia jalan sekä ”kävelysilmällä ja -korvalla”.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailun käynnistymistä ja loppuhuipennusta. Opiskelijat esittelevät ideansa Palvelutorilla perjantaina 8.10. klo 12 ja voittaja julkistetaan klo 14.

Design sprint on osa kansallista Kävelybuumi-hanketta, joka nostaa esille kävelyn monipuolisia hyötyjä. Hankkeen taustalla ovat Liikuntatieteellinen seura, FCG Finnish Consulting Group Oy, Kravat Oy sekä Lahden ja Tampereen kaupungit. Hanketta rahoittavat Traficom sekä kaupungit. Design sprintiä toteuttamassa ovat lisäksi LAB-ammattikorkeakoulu ja Lahti City ry.

Kysy lisää

Henrik Saari
vuorovaikutussuunnittelija
p. 044 416 3820
henrik.saari@lahti.fi
Lahden kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue
Tavoitettavissa 8.10.2021 saakka.

Jani Päivänen
johtava asiantuntija, Kävelybuumi-hankkeen projektipäällikkö
p.0400 560 626
jani.paivanen@fcg.fi
FCG Finnish Consulting Group Oy

Mikko Rikala
johtava asiantuntija
p. 045 177 1033
mikko.rikala@fcg.fi
FCG Finnish Consulting Group Oy