Hyppää sisältöön

Ehdota vuoden 2020 lahtelaisia urheilun ja kulttuurialan palkittavia

Ehdotuksia palkittavista voi antaa tiistaihin 1.12.2020 mennessä.

Lahden kaupunki kysyy kuntalaisilta ehdotuksia, kenelle kuuluu palkinto vuoden 2020 lahtelaisesta urheiluteosta ja kenelle kulttuurialan tunnustuspalkinto. Ehdottaa voi myös vuoden nuorta lahtelaista urheilijaa ja kulttuurintekijää.

Ehdotuksia voi antaa yhdestä tai vaikka kaikista kategorioista. Vastaajia pyydetään myös perustelemaan ehdotuksensa. Ehdotuksia palkittavista voi antaa tiistaihin 1.12.2020 mennessä.

– Aikaisempina vuosinakin kuntalaisilta on kysytty ehdotuksia palkittavista. Ehdotusten joukosta loistavat palkittavat ovat myös löytyneet, toteaa liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.
– Tämä on samalla katsaus siihen, miten lahtelaiset kulttuuria ja urheilua tulkitsevat.

Vastaa kyselyyn tästä.

Vastauksen voi antaa myös vierailemalla Lahti-Pisteessä Kauppakeskus Triossa.

Kulttuurialan tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1981

Kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä.

Viime vuosien kulttuurialan palkitut ovat muusikko ja näyttelijä Minja Koski (2019), käsikirjoittaja-ohjaaja Timo Taulo (2018), Tuubakimalainen-duo (2017).

Vuoden lahtelainen urheiluteko palkitaan nyt 13. kertaa

Vuoden lahtelaisen urheiluteon valintakriteereitä ovat merkittävä menestys kilpailuissa kansallisesti ja kansainvälisesti tai muunlainen lahtelaista urheilukulttuuria myönteisesti edistävä ja uudistava toiminta.

Viime vuosien palkitut ovat karaten huipputuomari Pirkko Heinonen (2019), painija Arvi Savolainen (2018), lahtelainen vapaaehtoistyö kaupunkiseudulla järjestetyissä urheilutapahtumissa (2017).

Vuoden nuori urheilija ja nuori kulttuurintekijä palkitaan stipendillä nyt toisen kerran

Vuoden nuori urheilija –stipendi myönnetään nuorelle lahtelaista seuraa edustavalle urheilijalle tai ryhmälle valtakunnallisesta ja/tai kansainvälisestä menestyksestä. Huomionosoituksen tarkoituksena on kannustaa nuoria urheilijoita urallaan eteenpäin. Viime vuonna palkittiin keilaaja Jesse Ahokas.

Vuoden nuori kulttuurintekijä –stipendi myönnetään nuorelle lahtelaiselle taiteilijalle tai työryhmälle mielenkiintoisesta ja taiteellisesti korkeatasoisesta toiminnasta kuluvana vuonna. Huomionosoituksen tarkoituksena on nostaa esiin nousevia lahtelaisia kykyjä. Vuoden 2019 tunnustuksen sai kuvataiteilija Pinja Sydänmaa.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta päättää palkittavista joulukuun 2020 kokouksessaan.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, sivistyksen palvelualue
Liikunnan ja kulttuurin vastuualue,
liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, p. 050 559 4145
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos, p. 050 387 8792
Vastauslinkki