Hyppää sisältöön

Elinvoima- ja työllisyysjaosto 20.1.2020

Lahti verkostoituu entistä vahvemmin kansainväliseen ympäristöyhteistyöhön. Elinvoima- ja työllisyysjaosto hyväksyi ilmanlaatua, ympäristöystävällisiä lämmitysmuotoja ja kestävää elämäntapaa edistävät hankehaut.

Lahti osallistuu Climate Action -hankkeeseen, joka keskittyy kaupunkiympäristön parantamiseen luontopohjaisilla ratkaisuilla. LUT-yliopiston hanke tukee ilmanlaadun mittausaseman saamista kaupungin keskustaan ja hulevesien hallintaa. Hankekumppaneina ovat Lissabonin, Varsovan ja Skopjen kaupungit sekä Helsingin yliopisto.

Kestävää elämäntapaa selvitetään Decarbonisation and lifestyle changes -hankkeessa, jonka koordinaattori on Energy Institute at the Johannes Kepler University Itävallasta. Mukana on monipuolisesti yliopistoja eri puolilta Eurooppaa. Lahti aikoo hyödyntää hankkeessa CitiCAP-projektin tuloksia.

Kestävät vaihtoehdot öljylämmitykselle -hankkeen tavoitteena on kannustaa kiinteistönomistajia siirtymään öljylämmityksestä muihin lämmitysmuotoihin tarjoamalla heille tietoa vaihtoehdoista, niiden kustannuksista ja saatavilla olevista tuista. Lahti osallistuu hankehakuun yhdessä Päijät-Hämeen liiton, Heinolan ja Padasjoen kanssa.

Kaupungin tuki Kalevan kisoille ja Motonet GP -kilpailulle

Elinvoima- ja työllisyysjaosto myönsi Lahden Ahkeralle Kalevan kisojen järjestämiseen 60 000 euroa avustusta sekä tarvittavat tilat veloituksetta. Jaosto päätti tukea myös Motonet GP-kisojen järjestämistä 15 000 eurolla vuonna 2020.

Uusia kesätyömahdollisuuksia nuorille

Kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan noin 170 koululaiselle ja opiskelijalle. Tämän lisäksi nuorten itsenäistä työnhakua tuetaan kesätyöseteleillä. Ensimmäisen kerran lahtelaisia koululaisia ja opiskelijoita rohkaistaan kesäyrittäjyyteen.

Elinvoima ja työllisyysjaosto päätti nostaa nuorten kesätyöllistymiseen varattua määrärahaa 300 000 euroon. Tästä yhteensä 20 000 eurolla tuetaan kesäyrittäjyyttä. Suuren suosion saaneita 300 euron kesätyöseteleitä jaetaan saman verran kuin viime vuonna, noin 600 kappaletta.

Elinvoima-ja työllisyysjaosto päätti kaikki asiat esityslistan mukaisesti.

Lisätietoja:

Elinvoima- ja työllisyysjaoston puheenjohtaja Juha Rostedt, 040 510 9244
yhteysjohtaja Mari Kuparinen, 044 371 9450

Aihealueet