Hyppää sisältöön

Erviänpuiston lammen saneeraustyöt alkavat

Saneeraustyöllä parannetaan epäpuhtauksien hallintaa lammessa. Työt aloitetaan 26.7. alkavalla viikolla ja töiden arvioidaan valmistuvan elo-syyskuun vaihteessa. Työmaa rajoittaa lammen ympäristön käyttöä.

Erviänpuiston lammen työt Jankkarinkadun varrella alkavat viikolla 30 ja kestävät sääolosuhteista riippuen 4-6 viikkoa. Rakennustyöt pyritään ajoittamaan kuivaan ajanjaksoon, koska lampeen laskee hulevesiviemäreitä, joista sateen aikana purkautuu merkittävä määrä sadevesiä.

Puistolampi kerää lähikortteleiden ja katujen pintavesiä, joiden tyhjentäminen talveksi Murronojaan tuottaa eroosio-ongelmia. Lampeen rakennettavilla pohjapatoniemekkeillä ja esilaskeutuspainanteilla otetaan kiinni lähikortteleiden ja katujen epäpuhdasta hienoainesta, joka voidaan näin paremmin imupumpata lammesta huoltotoimenpiteenä pois. Myös nykyinen virtauksensäätökaivo saneerataan jatkuvaa vesipinnan hallintaa varten.

 

Erviänpuiston lampi kartalla (karttapalvelu)

Suljetulla työmaa-alueella ja tyhjennetyn lammen pohjalla liikkuminen on kokonaisuudessaan kielletty. Alueella liikkuvien toivotaan noudattavan työmaan opastus- ja rajoitusmerkintöjä.

 

Lisätietoja:

Erkki Nykänen, työmaapäällikkö, erkki.nykanen@peabasfalt.fi, p. 050 410 6420, Peab Asfalt

Ismo Malin, vesiensuojelupäällikkö, ismo.malin@lahti.fi, p. 050 525 9579, Lahden kaupunki

Markku Silvenius, viherrakennuttaja, markku.silvenius@lahti.fi, p. 050 559 4191, Lahden kaupunki