Hyppää sisältöön

Estä koronaviruksen leviämistä

Meistä jokainen voi estää omalla toiminnallaan koronaviruksen leviämistä. Muistathan pitää turvavälin, huolehtia hygieniasta, yskiä ja aivastaa oikein sekä pestä kädet.

Lahden kaupunki suosittelee myös maskien käyttöä joukkoliikenteessä erityisesti ruuhka-aikoina. Lisäksi THL:n linjauksen mukaisesti maskeja olisi hyvä käyttää niissä tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voi välttää. Maskien käyttöä ei kuitenkaan suositella alle 15-vuotiaille. Käytetyt kertakäyttöiset kasvomaskit lajitellaan Lahdessa energiajätteeseen. Älä heitä käytettyä maskia kadulle, luontoon tai viemäriin.

Uimahallit, liikuntatilat, kirjastot ja museot ovat Lahdessa avoinna yleisölle turvallisuusnäkökulmat huomioiden. Palvelutorin toimintoja ja tiloja on avattu asteittain ja teatteri ja orkesteri jatkavat toimintaansa syyskaudella.

Puistot, ulkoilu- ja leikkialueet ovat käytettävissä ja niistä kannattaa nauttia yleiset ohjeistukset ja hygienia huomioiden. Lahdessa on monipuolinen retkeilyverkosto, ja luontokohteet ovat helposti saavutettavissa.

Kaupungin palveluissa noudatetaan valtioneuvoston, aluehallintoviranomaisten ja THL:n linjauksia hygieniasta ja turvavälistä.

Päivitetty 14.8.2020 lisäämällä tieto maskien käytöstä.