Hyppää sisältöön

Hennalan katu-urakka etenee ja Helsingintie avataan liikenteelle

Hennalan katu-urakka on edennyt siihen vaiheeseen, että Helsingintie voidaan palauttaa takaisin ajoneuvoliikenteelle viikon 51 alussa. Lisäksi Mustamäenkadun, Keijutien ja Tapparakadun väliaikaiset liikennejärjestelyt puretaan. Työt alikulkutunnelin työmaan kohdalla jatkuvat ja rakentamisen arvioidaan valmistuvan keväällä 2022.

Alikulkutunnelin työmaan takia osa Helsingintien jalankulun ja pyöräliikenteen väylästä on edelleen työmaan käytössä ja liikenne ohjataan kiertoreitille Mustamäenkadun ja Keijutien kautta. Kulkureitti Hennalan ostoskeskuksen linja-autopysäkeille on merkitty maastoon kiertoreitin jatkona.

Jalankulku ja pyöräily ohjataan kiertoreitille, koska alikulkutunnelin työmaan jalankulun ja pyöräliikenteen väylien tasaukset muuttuvat niin oleellisesti, että työnaikaisen, liikenneturvallisen ja talvikunnossapidettävän yhteyden järjestäminen siltapaikan ohi on mahdotonta.

Työmaan läheisyydessä toivomme alueen käyttäjiltä erityistä varovaisuutta liikenteeseen. Kiertotie on käytössä arviolta vuoden 2022 kesäkuun loppuun asti.

Pahoittelemme rakentamisen aiheuttamia häiriötä.

Lisätietoihin Hennalan alueesta ja suunnitteluaineisto

Kysy lisää

Jani Tuhkanen, katupäällikkö, jani.tuhkanen@lahti.fi, p. 050 559 4102 / Lahden kaupunki

Aki Lehtinen, työmaapäällikkö, aki.lehtinen@grk.fi, p. 040 528 3732 / GRK Infra Oy