Hyppää sisältöön

Hennalan Lääkintälotanpuiston leikkialue valmis, Itsenäisyydenpuiston suunnittelu etenee

Hennalan viheralueet kehittyvät. Lääkintälotanpuiston leikkialue on valmistunut ja käytössä. Itsenäisyydenpuiston suunnittelu on alkanut, ja luonnosta esiteltiin asukkaille 8.6. suunnitteluillassa.

Lääkintälotanpuistossa alueet isoille ja pienille lapsille

Hennalan lääkintälotanpuiston leikkialueen rakentaminen on saatu valmiiksi. Leikkialueen suunnitelma valmistui vuonna 2022, ja puistoalueen ja pienten lasten leikkialueen rakentaminen aloitettiin samana vuonna. Rakentamista jatkettiin tämän vuoden toukokuussa, ja nyt myös isompien lasten alue on valmis.

Isommille lapsille suunnatulta puolelta löytyvät linnunpesäkeinu, riippukeinu, parkour-rata, maatrampoliini ja kiipeilykivet. Pienemmille leikkijöille alueella on muun muassa keinu, karuselli, hiekkalaatikko, ryömintätukki, puheputki ja monitoimiväline. Isompien ja pienempien lasten alueiden välistä puistokäytävän varrelta löytyy oleskelualue, jossa voi istahtaa alas pöydän ääreen. Myös puiston pohjoisosaan on sijoitettu oleskelualue penkkeineen.

– Tavoitteena oli tehdä metsäiseen ympäristöön sopiva, luonnonläheinen ja seikkailuhenkinen leikkialue. Asukkaiden toiveiden mukaisesti leikkialueelle suunniteltiin maatrampoliini ja yli 2 metriä korkeat kiipeilykivet kaikkein hurjapäisimmille leikkijöille, kertoo suunnitteluhortonomi Anniina Saimakoski.

– Onkin hienoa, että leikkialue valmistui heti kesän alussa ja on nyt luonteva osa kehittyvää Hennalaa!

Itsenäisyydenpuiston suunnittelu käynnissä

Itsenäisyydenpuisto sijaitsee Hennalan vanhan kasarmialueen eteläreunalla. Puiston suunnittelun taustalla on tarve rakentaa Hennalan alueen hulevesiä viivyttäviä hulevesialtaita sekä uusia puistokäytäviä.

– Hulevesialtaat tulevat olemaan matalia, enimmäkseen niittypintaisia. Käytävät ovat sora- tai kivituhkapintaisia, kertoo suunnitteluhortonomi Anniina Saimakoski.

Uudet puistokäytävät muodostavat kulkuyhteyden Paraatikadun ja Ulaaninkadun välillä, sekä Taukokadun että Helsingintien välillä. Lisäksi nykyistä jalankulun ja pyöräilyn väylää parannetaan Marssikadun ja Helsingintien välillä. Marssikadun ja Helsingintien välinen jalankulun ja pyöräilyn väylä tulee olemaan talvikunnossapidettävä. Muutoin puistokäytävät eivät ole talvikunnossapidettäviä. Puistoon Suomen 50-vuotis- ja 100-vuotisjuhlavuosien kunniaksi istutettuja muistopuumetsiköitä harvennetaan maltillisesti.

Asukkaat toivovat historian näkyvän myös kasvillisuudessa

Itsenäisyydenpuiston suunnitteluillassa 8.6. asukkaat kaipasivat erityisesti penkkejä ja roska-astioita alueelle. Penkkejä onkin tulossa sekä Itsenäisyydenpuistoon että itä-länsi suuntaisen reitin varrelle.

– Asukasillassa nousi toive, että alueen historia huomioitaisiin myös kasvillisuuden osalta. Tästä esimerkkinä ovat venäläistä perua olevat kasvit. Lisäksi toiveissa oli, että rakennustöiden yhteydessä hävinnyttä kasvillisuutta, kuten punaluppio (Sanguisorba officinalis) voitaisiin palauttaa alueelle, Anniina Saimakoski kertoo. Alueelle toivottiin myös alppiruusuja.

Itsenäisyydenpuiston rakentaminen ajoittuu lähivuosille.

Lisätietoja