Hyppää sisältöön

Hiekkamyrsky putsaa kadut huhtikuussa

Keskustan katujen tehopuhdistus järjestetään 9.–11.4. Ennen operaatiota kaduille tulee siirtokehotusmerkkejä ja Toriparkki on operaation aikana käytössä maksutta.

Lahden kaupunki järjestää yhteistyössä keskustan kiinteistöjen kanssa katujen tehopuhdistusoperaation 9.-11. huhtikuuta. Hiekkamyrsky 2021 -operaatiossa poistetaan viikonlopun aikana ydinkeskustan hiekoitushiekat ja pestään ajoradat, pysäköintipaikat, keskikorokkeet ja kevytväylät.

Hiekkamyrsky-operaatio koskee laajaa aluetta keskustassa. Viikonlopun aluerajaukset ja aikataulun voi tarkastaa oheiselta kartalta.

Autot pois myrskyn alta

Puhdistettavalle alueelle tulee ajoneuvoja koskevia siirtokehotusmerkkejä muutama päivä ennen Hiekkamyrskyä. Putsausviikonlopun aikana Toriparkissa on maksuton pysäköinti pe 9.4. klo 19 ja ma 12.4. klo 8 välisenä aikana.

Autot, joita ei ole siirtokehotuksesta huolimatta siirretty, kuljetaan Kauppatorille. Siirron kulut ovat 130 € per auto ja se peritään auton omistajalta.

Operaatio Hiekkamyrskyn jälkeen hiekanpoisto jatkuu alueen ulkopuolisilla kaduilla. Hiekanpoistoa tehdään myös ennen operaatiota, lumi- ja jäätilanteen ja yöpakkasten sen salliessa. Operaation ajankohta voi muuttua, jos kelissä tapahtuu merkittävä muutos.

Operaatio Hiekkamyrskyn kartta

Aihealueet