Hyppää sisältöön

Hiekkamyrsky putsaa keskustan kadut 26.–29.4.

Keskustan katujen tehopuhdistus järjestetään 26.–29.4. Toriparkki on maksutta käytössä operaation ajan.
Kaupungin vastuulla olevilla katualueilla hiekoitushiekan poistoa on jo aloitettu.

Hiekkamyrskyssä poistetaan ydinkeskustan hiekoitushiekat ja pestään ajoradat, pysäköintipaikat, keskikorokkeet ja kevytväylät.

Hiekkamyrsky-operaatio koskee laajaa aluetta keskustassa. Viikonlopun aluerajaukset ja aikataulun voi tarkastaa oheiselta kartalta.

Puhdistettavalle alueelle asennetaan ajoneuvoja koskevia siirtokehotusmerkkejä noin 2–3 vuorokautta ennen kaupungin puhdistustyön aloittamista. Asukkaat voivat siirtää autonsa Toriparkkiin.

Operaation jälkeen normaali hiekanpoisto jatkuu alueen ulkopuolisilla kaduilla.

Toriparkissa maksuton pysäköinti Hiekkamyrskyn ajan

Voit siirtää autosi Toriparkkiin Hiekkamyrskyn alta. Toriparkki on maksutta käytössä torstaista 25.4. klo 19 maanantaihin 29.4 klo 9. Jos käytät pysäköintisovellusta, niin muista ottaa automaattinen kamerapysäköinti pois päältä.

Autot, joita ei ole siirtokehotuksesta huolimatta siirretty, siirretään Kauppatorille. Siirron kulut ovat 130 euroa ja ne peritään auton omistajalta. Siirtokehotukset ovat voimassa, kunnes kaupunki on poistanut siirtokehotusmerkit.

Ota au­to­maat­ti­nen ka­me­ra­py­sä­köin­ti pois pääl­tä ennen Toriparkkiin ajoa

Pysäköintisovellusta käyttävän on varmistettava, ettei automaattinen kamerapysäköinti ole käytössä. Pysäköinnistä ei veloiteta, kun automaattinen kamerapysäköinti on pois päältä. Sovelluksen kautta veloitettuja maksuja ei palauteta.

Puhdista oman pihan hiekan oikein

Katupölyn aiheuttamia haittoja voidaan vähentää merkittävästi oikein tehdyllä hiekoitushiekan poistolla. Muista käyttää aina riittävästi vettä, kuljettaa käytetty hiekka jäteasemalle ja varoa hiekanpoistoa tekeviä työkoneita. Lue muistilista hiekoitushiekan poistoon.

 

Uutista päivitetty 18.4. klo 12:02. Hiekkamyrsky siirtyy viikolla sään vuoksi. Uusi ajankohta on 26.–29.4.

Lisätietoja

Aihealueet