Hyppää sisältöön

Hiek­ka­myrs­ky put­saa keskustan ka­dut viikonloppuna

Keskustan kadut puhdistetaan 22.–25.4. Toriparkki on puhdistusoperaation aikana käytössä maksutta.

Lahden kaupunki ja keskustan kiinteistöt järjestävät katujen tehopuhdistusoperaation 22.–25. huhtikuuta. Hiekkamyrsky 2022 -operaatiossa poistetaan ydinkeskustan katualueiden hiekoitushiekat ja pestään ajoradat, pysäköintipaikat, keskikorokkeet ja kävelytiet.

Hiekkamyrsky-operaatio koskee laajaa aluetta keskustassa. Viikonlopun aluerajaukset ja aikataulun voi tarkastaa oheiselta kartalta.

Pysäköi Toriparkissa myrskyn ajan

Puhdistettavalle alueelle tulee ajoneuvoja koskevia pysäköintikieltoalueita ja siirtokehotusmerkkejä muutama päivä ennen Hiekkamyrskyä. Oman auton voi siirtää Toriparkkiin, jossa on maksuton pysäköinti to 21.4. klo 19 ja ma 25.4. klo 9 välisenä aikana.

Jos käytät Easypark-pysäköintisovellusta, ota automaattinen kamerapysäköinti pois käytöstä ennen Toriparkkiin pysäköimistä. Easyparkin kautta veloitettuja maksuja ei palauteta.

Autot, joita ei ole siirtokehotuksesta huolimatta siirretty, siirretään kauppatorille. Siirron kulut ovat 130 € per auto ja ne peritään auton omistajalta.

Operaatio Hiekkamyrskyn jälkeen hiekanpoisto jatkuu keskustan ulkopuolisilla kaduilla. Osa kaduista on putsattu jo ennen operaatiota.

Karttakuva Operaatio Hiekkamyrskyn etenemisestä

Lisätietoja

Aihealueet