Hyppää sisältöön

Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus koonnut laajan kumppaniverkoston

Lahden kaupungin perustama hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus on koonnut mukaan ison joukon yhteistyökumppaneita.

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen on allekirjoittanut sopimukset lähes parinkymmenen kumppanin kanssa.

Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus kokoaa keskeiset teollisuuden, koulutuksen ja tutkimuksen edustajat yhteen. Tavoitteena on löytää uusia tapoja ja teknisiä ratkaisuja rakentamisen hiilijalanjäljen vähentämiseen, ja tuotteistaa näistä sopivimmat teollisiksi ratkaisuiksi tulevaisuuden rakentamisen tarpeisiin. Lisäksi hankkeessa luodaan tilaajaohje puukerrostaloille, tehdään opas hiilineutraaliin rakentamiseen ja kaavoitetaan Lahteen hiilineutraali kaupunginosa ja omakotitaloalue.

Lahti on tunnettu ketteränä ympäristötekniikan tutkimus- ja kehitysympäristönä, jossa ympäristövalvonnan, kiertotalouden, maankäytön ja rakentamisen sektorit tekevät saumatonta ja tehokasta yhteistyötä. Tämä mahdollistaa poikkitieteellisten innovaatioiden kehittämisen ja testaamisen käytännön mittakaavassa.

Kaupunki edistää kehityskeskuksen myötä tutkimus- ja kehityshankkeiden rahoitusten hakuprosesseja toimijaorganisaatioidensa kautta ja voi osallistua hankkeisiin mahdollisuuksien mukaan myös pienimuotoisilla rahoitusosuuksilla.

Kumppanuussopimusten allekirjoitustilaisuus on katsottavissa Lahden kaupungin YouTube-tilillä.

Yhteistyökumppanit:

Lahden Talot Oy, Spatium Toimitilat Oy, Lahden Tilakeskus, LUT-yliopisto. LAB-ammattikorkeakoulu, Kinos Property Investment Oy, Peikko Group Oy, Rakennusbetoni ja -elementti Oy, Vahanen rakennusfysiikka Oy, Kiinteistöliitto Päijät-Häme ry, Lahti Energia Oy, Oilon Group Oy, Ecopal Oy, Energy Pile Oy/Cool Down Crew, LEM-KEM OY, Rakennusteollisuus RT, VTT, Lahden Tiedepuisto Oy, Salpamaa Oy; Lahden Autovuokraus Oy.

Mukaan otetaan myös uusia yhteistyökumppaneita.

Lisätietoja:

hankejohtaja Juhani Pirinen, p. 044 4820808
juhani.pirinen@lahti.fi

lahti.fi/hiilineutraalirakentaminen