Hyppää sisältöön

Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus

Lahdessa on aloittanut hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus joka on jatkumoa kaupungissa tehdylle ympäristönsuojelu- ja kehitystyölle.

Lahden kaupunki ja kaupungin rakennuttajayksiköt tarjoavat tuotekehitys- ja tutkimusalustan hiilineutraalin rakentamisen, kestävän kehityksen ja kiertotalouden innovaatioiden suunnittelemiseen ja testaamiseen.

Tavoitteena on löytää uusia tapoja ja teknisiä ratkaisuja rakentamisen hiilijalanjäljen vähentämiseen, ja tuotteistaa näistä sopivimmat teollisiksi ratkaisuiksi tulevaisuuden rakentamisen tarpeisiin. Tavoitteena on myös löytää uusia tapoja rakennusten kiertotalouteen tutkimalla ja toteuttamalla purkurakennusten rakennusosien ja materiaalien kierrättämistä paikan päällä tai lähialueella.

Kaupunki edesauttaa tutkimus- ja kehityshankkeiden rahoitusten hakuprosesseja toimijaorganisaatioidensa kautta ja voi osallistua hankkeisiin mahdollisuuksien mukaan myös pienimuotoisilla rahoitusosuuksilla.

Ketterää kehitystyötä Lahdessa

Lahti on tunnettu ketteränä ympäristötekniikan tutkimus- ja kehitysympäristönä, jossa ympäristövalvonnan, kiertotalouden, maankäytön ja rakentamisen sektorit tekevät saumatonta ja tehokasta yhteistyötä. Tämä mahdollistaa poikkitieteellisten innovaatioiden kehittämisen ja testaamisen käytännön mittakaavassa.

Keskus toimii Lahden ympäristö- ja rakennusvalvonnassa yhdessä kaupungin rakennuttajaorganisaatioiden Lahden Tilakeskuksen, Lahdet Talot Oy:n ja Spatium Toimitilat Oy:n kanssa. Päijät-Hämeen elinkeinoelämä ja alueen tutkimus- ja koulutuslaitokset ovat tärkeä osa yhteistyöverkostoa.

Tule mukaan

Hanketta koordinoi TkT Juhani Pirinen. Kumppaneiden haku on käynnissä ja mukaan voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä juhani.pirinen@lahti.fi tai p. 044 4820808.

 

Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021

Tutustu Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 Lahden ympäristöosaamiseen.

greenlahti.fi