Hyppää sisältöön

Humpulan päiväkoti polkaisee käyntiin varhaiskasvatuspalvelujen ympäristöpääkaupunkivuoden

Humpulan päiväkodin tempaus järjestetään tiistaina 23. helmikuuta. Teemana on ympäristöpääkaupunkivuoden mukaisesti osallisuus. Lapset kertovat laulullaan ja viestein muun muassa kaupunginjohtajalle, minkälaisessa kaupungissa he haluavat nyt ja tulevaisuudessa elää.
Humpulan päiväkodissa lastenraati, retkiä toivotaan

Ympäristöpääkaupungin osallisuuden teeman mukaisesti lapset ovat pohtineet, mitä osallisuus, tulevaisuus ja ystävyys heille merkitsee. Jokainen varhaiskasvatustoimija on toteuttanut tempauksen omalla tavallaan. Nyt Humpulan päiväkodin lapset kertovat terveisensä suoraan kaupunginjohtajalle.

– Monet lasten kuvailemista asioista liittyvät Vesijärveen ja rantaan. Lapset toivovat pääsevänsä pilkille jäälle tai kesällä kalastamaan ja uimaan. Lasten toiveissa ovat retket rannalle, metsään, pihalle vaan, porukalla – ja eväät mukaan, kuvailee Humpulan päiväkodin johtaja Aija Marola. 

Alkujaan toritapahtumaksi suunniteltu tempaus toteutetaan koronatilanne huomioiden pienesti päiväkodin pihalla. Paikalla on koronasuositusten mukaisesti pieni aikuisten ryhmä kuuntelemassa ja ottamassa vastaan lasten valmistelemat tervehdykset. Tervehdyksen vastaanottaa kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Paikalle on kutsuttu myös ympäristöpääkaupunkivuoden projektijohtaja Milla Bruneau ja ohjelmajohtaja Saara Vauramo sekä päivähoitojohtaja Mika Harju.

Varhaiskasvatuksen yhteinen vuosiohjelma rakentuu ympäristöpääkaupunkivuoden mukaisista teemoista, joita ovat osallisuus, luonto ja vesi, kiertotalous ja hiilineutraali elämä. Varhaiskasvatuspalveluilla on oma kestävän kehityksen työryhmä, jonka puheenjohtaja Josefiina Marola kertoo, että koronapandemiatilanteesta johtuen ainakin nyt keväällä jokainen varhaiskasvatustoimija toteuttaa teemojen mukaista toimintaa ja tempaukset omalla tavallaan omassa toimipaikassaan.

– Varhaiskasvatuksen ympäristökasvatusta tehdään näkyväksi myös omalla instagram-tilillä @lastenymparistopaakaupunki. Sitä kautta voi seurata pieniä videopätkiä myös Humpulan tapahtumasta.

Helmikuun osallisuus-teeman jälkeen toukokuussa tutkitaan luontoa ja vettä. Syyskuussa vietetään kiertotalouden viikkoa ja marraskuussa lasten ympäristöpääkaupunkivuosi huipentuu hiilineutraaliin elämään.

Lisätietoja

Lahden kaupunki, varhaiskasvatuspalvelut
Humpulan päiväkodin johtaja Aija Marola, p. 050 398 5473
Kanervan päiväkodin johtaja Josefiina Marola, p. 050 398 5479

@lastenymparistopaakaupunki

Kuva Lassi Häkkinen