Hyppää sisältöön

Ilmanlaatu heikkenee ajoittain tällä viikolla

Ulkoilmanlaatu heikkeni maanantai-iltana 23.3. Lahden seudulla. Katupöly heikentää tällä viikolla edelleen ajoittain ulkoilmanlaatua.
Illmakuvassa talvimaisema

Maanantaina hengitettävien hiukkasten ja typpidioksidin pitoisuudet hengitysilmassa nousivat normaalia korkeammalle tasolle. Mikäli ulkoilman lämpötila laskee yöksi ja on tuuletonta, myös typpidioksidia voi olla ilmassa yöllä ja aamulla normaalia enemmän. Herkät henkilöt voivat saada oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkun ja silmien kirvelyä tai hengitysoireita.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan säätila, jolloin katupöly nousee ilmaan, voi kestää ainakin lauantaihin 27.3. saakka. Lauantaiksi on odotettavissa heikkoja vesisateita, jotka voivat puhdistaa pölyä ilmasta.

Lahdessa tehdään aktiivista pölynsidontaa, jolla pyritään minimoimaan pölyhaittoja. Hiekanpoisto aloitetaan pääkaduilla ja kauppatorilla mahdollisimman pian lumi- ja jäätilanteen sekä yöpakkasten salliessa.

Seuraa ilmanlaatua ja tilaa varoitusviesti

Lahden kaupungin ilmanlaadun mittausten tuloksia voi seurata Ilmatieteen laitoksen sivuilla osoitteessa www.ilmanlaatu.fi.

Maksuton teks­ti­vies­ti­va­roi­tus­pal­ve­lu il­moit­taa huo­nos­ta il­mas­ta Lahdessa ja Hollolassa. Varoituspalvelun voi tilata matkapuhelimeen lähettämällä viestin: asukas lahdenilma numeroon 16130. Kun ilmanlaatu huononee terveysvaikutuksia aiheuttavalle tasolle, palvelun tilanneille lähetetään varoitusviesti. Varoitus palvelee varsinkin herkkiä väestöryhmiä, joille voi aiheutua terveyshaittoja ulkoilmanlaadun huonontuessa.

Aihealueet