Hyppää sisältöön

Ilmoittautuminen Wellamo-opiston kursseille alkaa 8.8.  

Ilmoittautuminen Wellamo-opiston lukuvuoden 2023–24 kursseille alkaa tiistaina 8.8.2023 kello 10. Liikunta-, tanssi- ja terveyskursseille ilmoittautuminen alkaa kello 12.
Wellamo-opisto musiikkiharrastus

Tu­tus­tu Wel­la­mo-opis­ton lu­ku­vuo­den 2023-2024 ope­tu­soh­jel­maan, digilehti 

Hyvinvointi korostuu kurssitarjonnassa 

Hyvinvointia korostavia kursseja on valittavana aiempaakin monipuolisemmin. Wellamo-opiston rehtori Mari Ylä-Sankola-Peltola kertoo, että yhtenä tavoitteena on tutustuttaa ihmisiä liikunnan eri lajeihin, auttaa löytämään se itselle mieluisin ja sopivin tapa liikkua.
– Tuttujen lajien lisäksi tarjolla on muun muassa lumikenkäilyä, luontotanssia, metsäjoogaa tai luontotaidetta. Terveys tavaksi -kurssi taas sopii ihmisille, jotka haluavat kohentaa omaa terveyttään mutta kokevat muutokset hankalaksi toteuttaa. 

Maksutonta digineuvontaa opiston toimialueen kunnissa  

Wellamo-opisto tarjoaa maksutonta ja kaikille avointa digineuvontaa sekä maksullisia tietotekniikan kursseja sekä tietotekniikan yksilöopetusta.   

Maksuton digineuvonta auttaa tietokoneen, tabletin tai matkapuhelimen käyttöön liittyvissä ongelmissa. Digineuvontaa järjestetään Padasjoen, Asikkalan, Hollolan, Kärkölän, Myrskylän ja Orimattilan kirjastoissa sekä Lahdessa Mukkulan lähikirjastossa.  

– Wellamo-opiston mediaohjaajan digineuvontaa on saatavilla vähintään kerran kuukaudessa. Jokaisen asiakkaan ongelmaan pureudutaan vuorollaan henkilökohtaisesti, lupaa Ylä-Sankola-Peltola.     

Maksullisia tietotekniikan kursseja on tarjolla eri aiheista: esimerkiksi tietokoneen ja älylaitteiden peruskäytön kurssit sekä eri sovelluksiin, kuten pilvipalveluihin, kuvankäsittelyyn, sosiaaliseen mediaan tai pysäköintisovelluksiin keskittyvät kurssit. Osaamistaan voi syventää ohjelmoinnin tai robotiikan kursseilla.  

Kurssitarjonnassa tuttua ja uutta 

Wellamo-opiston ensi syksyn opetusohjelmasta löytyvät aina suositut ja tutut liikunta-, tanssi-, musiikki-, käsityö-, kieli- ja kuvataidekurssit. Perhekurssit tarjoavat mahdollisuuden harrastaa yhdessä lapsen kanssa esimerkiksi kokki-, lautapeli- ja rakentelukursseilla.  

Kurssitarjonnassa on myös uusia lajeja sekä yllättäviä lajikomboja, kuten Oopperaa ja makumaailmoja, Kokataan saksaksi, Maalausta ja joogaa. Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa kohdataan taiteen äärellä keskustellen, neuloen ja kuoromusiikkia kuunnellen. Uutuuksia ovat myös kurssit perhonsidonnasta, tekoälystä sekä erilaiset pelikurssit, Catwalk ja mallikuvaus. 

Opiston opetus on joustavaa ja osa kursseista on hybridikursseja, joissa osallistuja voi halutessaan oppia kotona tai tulla paikan päälle. 

Löydä tarjonnasta oma timanttisi ja ilmoittaudu 

Kursseille voit ilmoittautua netissä tai puhelimitse. Opastusta ilmoittautumiseen saat myös Lahti-pisteessä Kauppakeskus Triossa. Ilmoittautumislinkki löytyy wellamo-opisto.fi -verkkosivuilta. Lähes 95 % kurssilaisista on viime vuosina ilmoittautunut netin kautta.  

Kurssitarjonta löytyy opiston verkkosivuilta digilehtenä. Painettu opetusohjelma on haettavissa Wellamo-opiston toimiston lisäksi toimialueen kirjastoista, Lahti-pisteestä, Kauppakeskus Triosta ja Karismasta, Holman Prismasta sekä Suomalaisesta kirjakaupasta. 

Wellamo-opisto on Lahden kaupungin ylläpitämä seudullinen kansalaisopisto Päijät-Hämeessä. Toimintaa on Lahdessa, Asikkalassa, Hollolassa, Kärkölässä, Myrskylässä, Orimattilassa ja Padasjoella.  

Lisätiedot 

wellamo-opisto.fi 

Ilmoittautuminen netin kautta tai 8.10.8. puhelimitse 03 814 4799  

Opastusta ilmoittautumiseen Wellamo-opiston toimistosta puh. 0440 187 459 tai 0440 187 456 tai Lahti-Pisteessä   

Tu­tus­tu Wel­la­mo-opis­ton lu­ku­vuo­den 2023-2024 ope­tu­soh­jel­maan, digilehti