Hyppää sisältöön

Info maakaasun vaihtoehdoista lämmityksessä ja teollisuudessa

Asukkaille ja yrityksille suunnattu Irti maakaasusta -tilaisuus tiistaina 24.5. iltapäivällä Fellmanniassa, Kirkkokatu 27, Lahti.

Lahden kaupunki järjestää tilaisuuden yhdessä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n kanssa.

Tilaisuudessa esitellään vaihtoehtoisia lämmitystapoja kiinteistöille ja esitellään paikallisia yrityksiä, jotka voivat auttaa kiinteistöjä lämmitysratkaisun muutoksessa.

–Haluamme tukea energiamuutosta pohtivia kaupunkilaisia sekä maakaasua tuotannossaan hyödyntäviä yrityksiä löytämään korvaavia vaihtoehtoja maakaasulle. Ukrainan sota on vaikuttanut merkittävästi maakaasun hintaan sekä toimitusvarmuuteen, ja moni yritys sekä kiinteistönomistaja pohtii vaihtoehtoisia energiaratkaisuja, sanoo elinkeinopäällikkö Miikka Venäläinen.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta ohjelma palvelee erityisesti seuraavia kohderyhmiä:

  • yritykset, jotka hyödyntävät maakaasua osana teollista prosessiaan
  • kiinteistöt, jotka käyttävät maakaasua lämmityksessä
  • yritykset, jotka tarjoavat lämmitysratkaisuja kiinteistöille.

Maakaasun korvaaminen teollisissa prosesseissa

Kello 14.00 alkava info on suunnattu yrityksille, joiden tuotantoprosessi on tällä hetkellä riippuvainen maakaasusta. Tilaisuudessa kerrotaan maakaasun mahdollisista korvausvaihtoehdoista sekä Business Finlandin ja ELY-keskuksen tukimahdollisuuksista energia- ja tuotantoinvestointeihin liittyen. Tilaisuuteen järjestetään myös etäosallistumismahdollisuus.

Maakaasun korvaaminen kiinteistöjen lämmitysratkaisuna

Kello 16.00 alkava tilaisuus on tarkoitettu erityisesti kiinteistöille ja yrityksille, jotka etsivät vaihtoehtoisia lämmöntuotantotapoja. Tilaisuuteen voivat osallistua näytteilleasettajana myös Lahden seudulla toimivat yritykset, jotka pääsevät esittelemään omia lämmöntuotantoratkaisujaan kiinteistöille Fellmannian aulatiloissa sekä pitämään tietoiskun palveluistaan.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta toivomme ennakkoilmoittautumista.

 

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Aihealueet