Hyppää sisältöön

Jalkarannan ja Ahtialan päiväkodeissa lapsia ja henkilökuntaa karanteeniin

Jalkarannan ja Ahtialan päiväkodeissa karanteeniin on siirtynyt yhteensä 110 henkilöä maanantaista 21.12.

Jalkarannan ja Ahtialan päiväkodeissa kummassakin yhdellä henkilöstöön kuuluvalla on todettu koronatartunta. Jalkarannan päiväkodissa karanteeniin on siirtynyt 42 lasta ja 10 henkilöstöön kuuluvaa. Ahtialan päiväkodissa 47 lasta ja 11 henkilöstöön kuuluvaa on siirtynyt karanteeniin.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät mahdollisimman pian. Päiväkodeista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin ja työntekijöihin sekä viestitetty tilanteesta päiväkotien kaikille huoltajille ja henkilöstölle.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti päiväkodissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, varhaiskasvatuspalvelut
Jalkarannan päiväkodin johtaja Ritva Pekonen, ritva.pekonen@lahti.fi, p.050 398 5786
Ahtialan päiväkodin johtaja Eveliina Mykrä, eveliina.mykra@lahti.fi, p. 050 398 5780
palvelupäällikkö Leena Miettinen, p. 040 700 2340

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
infektioylilääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi