Hyppää sisältöön

Jätettä ei saa hävittää polttamalla

Kotona tai mökillä syntyvää jätettä ei saa polttaa. Kiinteistöllä syntyvä puutarhajäte voidaan hakettaa tai kompostoida ja pakkausjätteet kannattaa viedä Rinki-ekopisteelle. Jätteenpolttokielto ei kuitenkaan estä juhannuskokkojen ja nuotioiden polttamista.

​Jätteiden, myös puutarhajätteiden, hävittäminen polttamalla on kielletty. Risut ja oksat voi hyödyntää omalla pihalla hakettamalla ja käyttämällä katteena puutarhassa tai kompostoimalla. Pakkausjätteet voi viedä Rinki-ekopisteisiin, jolloin kotitalouden roska-astioiden jätekuorma vähenee ja pakkaukset päätyvät uusiotuotteiden raaka-aineeksi.

Kiinteistöjen tulipesissä saa polttaa vain kuivaa, käsittelemätöntä puuta. Roskia ei saa hävittää myöskään kiinteistöjen tulipesissä. Sytykkeenä voi käyttää vähäisiä määriä paperia ja kartonkia.

Juhannuskokkojen loimuista voi edelleenkin nauttia

Juhlapäivien kokot tai retkeilyn yhteydessä makkaran paisto nuotiolla ovat sallittuja. Kokkojen, nuotioiden ja grillaamisen ei katsota olevan tarkoitukseltaan jätteen hävittämistä. Polttaminen ei saa aiheuttaa naapurustolle savu-, noki-, haju- tai terveyshaittaa.

Avotulen tekeminen on kielletty Ilmatieteen laitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana.

Lisätiedot:

Satu Orho p. 050 559 4201
Sanna Kumpumäki p. 0440 187 143
Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@lahti.fi