Hyppää sisältöön

KAAOS – Se mistä ihmisyys alkaa

Nuorisopalveluiden DraamaLaBin esitys KAAOS – Se mistä ihmisyys alkaa asettaa lavalle tarkasteltavaksi ihmisyyden ja sen, miten monikerroksellinen otus ihminen todellisuudessa on. Esitys tutkii sitä miten ihminen päätyy käyttäytymisen, menneisyyden ja ihmisyyden taipumusten kaaokseen. Monimuotoisessa esityksessä nähdään, miten kuitenkin kaiken takana meillä ihmisillä on kyky kauneuteen, hyvyyteen ja yhteyteen. Mitä matka ihmisyyden kerrostumiin tuo meistä esiin?

KAAOS – Se mistä ihmisyys alkaa on episodimainen esityksellinen kokonaisuus, jossa lavalla vuorottelevat tekstin, kuvan, äänen, fyysisen ilmaisun ja liikkeellisen ilmaisun kautta ihmisyyden eri vaiheet ja tasot. Esityksessä viisi DraamaLaBin esiintyjää tuo tunnistettavia ja abstraktejakin ilmiöitä esille teatterin muodossa. Esitys houkuttelee yleisöä pohtimaan mistä ihmisyys alkaa ja millaisiin asioihin siinä päädytään ja mikä on kaiken keskellä merkityksellisintä.

Esitys on rakentunut draamapajan ryhmän jäsenten pohdinnoista ihmisyydestä ja siitä, millaisia ihmisyyden ilmiöitä kohtaamme. Esityksen käsikirjoituksen on koonnut DraamaLaBin ohjaaja Lauri Keskiväli ryhmän ideoiden kautta. Ryhmä on osallistunut esityksen kokonaisuuden ideointiin ja lopullisen esityksen on ohjannut Lauri Keskiväli. Liikettä ja tanssia on ollut luomassa Laura Peltoniemi. Äänisuunnittelusta ja -tuotannosta vastaa Nikita Jegorov, kuvallisen materiaalin projisointiin on suunnitellut ja toteuttanut Aaalto Dyer, puvustuksesta vastaa Hanna Kaitila ja valoista Ilkka Kivi. Lavalla nähdään viisi esiintyjää.

Esityksen valmistaminen on osa viiden kuukauden työkokeilujaksoa, jonka aikana DraamaLaBissa tutustutaan taiteen ja kulttuurin tekemiseen erilaisten teatterillisten projektien kautta.

DraamaLaB on Lahden nuorisopalveluiden työ- ja valmennuspalveluiden toiminta. DraamaLaB tarjoaa työkokeilua ja palkkatukityötä 17 – 29-vuotiaille Lahden kaupungin nuorille.

Esitykset Vaahterasalilla, Aleksanterinkatu 26B

to 9.6. klo 19.00, pe 10.6. klo 19.00, su 12.6. klo 19.00, ti 14.6. klo 15.00, ke 15.6. klo 15.00

Liput 10€/5€

Lippuvaraukset ja tiedustelut:
Auli Wallenius
työvalmentaja/ DraamaLaB
p. 050 383 6464
etunimi.sukunimi@lahti.fi