Hyppää sisältöön

Kaikkea ei tarvitse ostaa omaksi – kaupungin verkkokauppaan uusia välineitä lainattaviksi

Suunnitteletko tapahtumaa tai tilaisuutta? Onko tiedossa perhejuhla, johon tarvitset telttoja, pöytiä, tuoleja, kahvinkeittimiä tai muita tarvikkeita?
Kaikkia puutarhanhoidon välineitä ei tarvitse ostaa omaksi vaan voi hyödyntää osallistavan budjetoinnin kautta hankittuja yhteiskäyttötyökaluja.

Lahden asukkaille on tarjolla lainaksi monenlaisia tavaroita.

Lahden kaupungin verkkokaupasta voit lainata tapahtumatarvikkeita maksutta. Kesää kohden mentäessä erityisesti tapahtumateltat ja -liivit sekä piknik-pöydät ovat erittäin suosittuja lainaajien keskuudessa.

Retkeilyvälineitä ja kodin energiatehokkuutta mittaavia laitteita on saatavilla ympäristöneuvonnan kautta. Kevään 2024 aikana kyseiset tuotteet löytyvät entistä helpommin verkkokaupasta. Kesän kynnyksellä myös osallistuvassa budjetoinnissa esiin nousseet yhteiskäyttötyökalut tulevat lainattavaksi verkkokauppaan. Ympäristöneuvonnan ja osallistuvan budjetoinnin tuotteista voi tiedustella lisää Lahti-Pisteestä.

Lainaus on tarkoitettu lähtökohtaisesti lyhytkestoisiin tarpeisiin. Maksimi laina-aika verkkokaupassa on 14 vuorokautta. Tavarat palautetaan kuivina, pakattuina ja siinä kunnossa, kun ne ovat olleet noutaessakin. Tavaroille määritelty korvaushinta, jonka lainaaja on velvollinen korvaamaan, jos tavara on vahingoittunut laina-aikana.

Lahden Palvelutorilla sijaitseva Lahti-Piste koordinoi ja ylläpitää tavaroiden varastoa Kauppakeskus Triossa. Tavaroiden nouto- ja palautusajoista lainaaja sopii sähköpostitse Lahti-Pisteen kanssa. Tavaroiden nouto on mahdollista arkisin ma-pe klo 9–15 välisenä aikana.

Tietoa lainattavista tavaroista ja lainausehdoista, sekä lainaajan vastuista löydät verkkokaupassa näkyvistä lainausehdoista. Lisätietoa myös Lahden kaupungin verkkosivuilta.

Lainattavat yhteiskäyttötyökalut

 • Kodin puutarhatyöskentelyyn: teleskooppivarrella varustettu oksasaha, räystäspuhdistin, möyhennyskuokka juuriterällä, rikkaruohon poistaja ja oksasakset.
 • Kodin pikkuremontteihin: iskuporakone, ruuviväännin, mattoveitsi, rullamitta, puukko, vasara, suojalasit, kypäräsetti, pihtisetti, vatupassi ja jakoavaime
Lainatavarat Lahden verkkokaupassa

Lisätiedot

 • Lahti-Piste kaupungin asiakaspalvelu

  Käyntiosoite

  Palvelutori, Kauppakeskus Trio, 2.krs, Vesku-Aukio, Aleksanterinkatu 18

  Näytä kartalla

  Postiosoite

  Palvelutori, Kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti

Teksti: Jenni Hannula
Juttu julkaistu alun perin Kaupunkilainen lehdessä 1/24.