Hyppää sisältöön

Kanervan päiväkodin seinälle Salpausselkä Geopark -infotaulu ja lapsilla luonto- ja vesirastipäivä

Varhaiskasvatuksen ympäristöpääkaupunkivuoden toukokuun teemana on luonto ja vesi. Teemapäivänä paljastetaan päiväkodin seinälle kiinnitetty Salpausselkä Geopark -infotaulu merkkinä Kanervan Salpausselkä Geopark -päiväkodista.
Ympäristökasvatustuokio Kanervan päiväkodissa

Varhaiskasvatuksen ympäristöpääkaupunkivuosi jatkuu ja toukokuun teemana on vesi ja luonto. Jokainen varhaiskasvatustoimija toteuttaa tempauksen omalla tavallaan.

Kanervan päiväkodin tempaus toteutetaan Likolammen rannassa, ja ympäristössä on erilaisia luontoon ja veteen liittyviä rasteja. Luvassa on vesilaboratorioita, lintubongausta, kalajuttuja ja paljon muuta.

Kanervan päiväkoti on Lahden ensimmäinen Salpausselkä Geopark-päiväkoti. Teemapäivänä paljastetaan Kanervan päiväkodin ulkoseinään kiinnitettävä  Salpausselkä Geopark -infotaulu, josta myös ohikulkijat saavat arvokasta tietoa. Samankaltaisia tauluja löytyy Salpausselän geokohteista.

Varhaiskasvatuksen yhteinen vuosiohjelma rakentuu ympäristöpääkaupunkivuoden mukaisista teemoista, joita ovat osallisuus, luonto ja vesi, kiertotalous ja hiilineutraali elämä. Helmikuussa teemana oli osallisuus. Nyt toukokuussa tutkitaan luontoa ja vettä. Syyskuussa vietetään kiertotalouden viikkoa ja marraskuussa lasten ympäristöpääkaupunkivuosi huipentuu hiilineutraaliin elämään.

Varhaiskasvatuspalveluilla on oma kestävän kehityksen työryhmä, jonka puheenjohtaja Josefiina Marola kertoo, että koronapandemiatilanteesta johtuen ainakin nyt keväällä jokainen varhaiskasvatustoimija toteuttaa teemojen mukaista toimintaa ja tempaukset omalla tavallaan omassa toimipaikassaan.
– Varhaiskasvatuksen ympäristökasvatusta tehdään näkyväksi myös omalla instagram-tilillä @lastenymparistopaakaupunki. Sitä kautta voi seurata pieniä videopätkiä myös Kanervan tapahtumasta.

Lisätietoja

Lahden kaupunki, varhaiskasvatuspalvelut
Kanervan päiväkodin johtaja Josefiina Marola, p. 050 398 5479

@lastenymparistopaakaupunki