Hyppää sisältöön

Kannaksen lukio esittää Peppi Pitkätossu -lastennäytelmän

Kannaksen lukion opiskelijoiden vauhdikas, värikäs ja musiikkipitoinen näytelmä ilahduttaa kaikenikäisiä katsojia 5-vuotiaasta ylöspäin.

Lastennäytelmä esitetään Kannaksen lukion Terijokisalin näyttämöllä. Alkujaan Peppi Pitkätossun oli tarkoitus seikkailla jo tammi-helmikuussa Lahden kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä, mutta koronajoitusten vuoksi esityspaikka ja -aika siirtyivät huhtikuulle.

Ensi ilta on torstaina 21.4. ja näytöksiä on kaikkiaan viisi.

Näytelmän toteutuksessa on mukana opiskelijoita Kannaksen lukion kaikilta luokka-asteilta ja myös Tiirismaan lukiosta, yhteensä 35. Kuvataide- ja muotoilulinjan opiskelijat ovat tehneet pääosan lavasteista, ja myös puvustuksessa heillä on ollut iso rooli ammattilaisten ohjauksessa.

Kannaksen lukion kuvataiteen lehtori Leena Valtonen toteaa, miten hienoa on, että rankasta koronavuodesta huolimatta opiskelijat ovat jaksaneet tähän paneutua ja olleet innoissaan musiikillisen lastennäytelmän tekemisestä.
– Tekeminen on tuonut heille erilaista vaihtelua arkeen.

Näytelmän on ohjannut lahtelainen Tytti Jäppinen. Lavastuksesta vastaa kuvataiteen opettaja Leena Valtonen, puvustuksesta visualisti, suunnittelija ja puvustaja Hanna Kaitila Hollolasta sekä ääni- ja valotekniikasta Suman Knuuttila. Musiikin ohjauksesta vastaa lukion musiikinopettaja Erja Könönen. Lastennäytelmän musiikki luonnehtii ilmeikkäästi Peppi-näytelmän kulkua muun muassa erilaisilla äänitehosteilla, mukana myös rytmiryhmä.

Iloinen rasavilli Peppi Pitkätossu huhtikuussa Kannaksen lukiossa

Kun Peppi Pitkätossu muuttaa Huvikumpuun, ei mikään kaupungissa ole enää ennallaan! Pepin hurjat voimat, villi ja vauhdikas käytös sekä jännittävät tarinat pistävät pyörälle niin poliisien, rosvojen kun sosiaaliviraston tädinkin elämän.

Naapurin lapset, Annika ja Tommi, ovat kuitenkin ihastuksissaan: He eivät ole osanneet edes unelmoida niin hauskasta ja jännittävästä ystävästä kuin Peppi on. Vai oletteko kuulleet kenestäkään toisesta, joka asuisi talossaan hevosen ja apinan kanssa, omistaisi sitruunasoodapuun ja nukkuisi jalat tyynyllä?

Kannaksen lukiossa on yleislinja, kuvataide- ja muotoilulinja sekä kansainvälinen IB-linja. Yleislinjan ja kuvataide- ja muotoilulinjan opiskelijat voivat painottaa ainevalinnoissaan teatteritaidetta ja ilmaisua. Elokuussa 2022 Kannaksen ja Tiirismaan lukiot yhdistyvät Lahden lukio Gaudiaksi.

Esitykset  21.–26.4. 2022 Kannaksen lukion Terijokisalin näyttämöllä: 
21.4. klo 18.00 ensi-ilta
23.4. klo 17.00
24.4. klo 13.00
24.4. klo 17.00
26.4. klo  9.30  

KÄSIKIRJOITUS Astrid Lindgren – Staffan Götestam
SUOMENNOS Liisa Ryömä
OHJAUS Tytti Jäppinen
MUSIIKKI Anders Berglund – Jan Johansson – Georg Riedel
MUSIIKIN OHJAUS Erja Könönen
LAVASTUKSEN OHJAUS, VALOKUVAT, JULISTE Leena Valtonen
PUVUSTUKSEN OHJAUS Hanna Kaitila
ÄÄNI- JA VALOTEKNIIKAN OHJAUS Suman Knuuttila, Inspiroiva Creative

Esityksen kesto noin 2 tuntia, sis. väliajan.
Liput 15€, hinnat sis. narikan ja käsiohjelman  

Liput Pepin esityksiin tästä: kannaksenlukio.eventiolive.fi

Lisätietoja

Lahden kaupunki
Kannaksen lukio
Leena Valtonen, kuvataiteen lehtori, 044 416 3065
kannaksenlukio.fi