Hyppää sisältöön

Kannaksen lukion opiskelijoita ja opettajia etätyöskentelyyn ja karanteeniin

Korona-altistuneita on kaikkiaan yli 30.

Lahtelaisessa Kannaksen lukiossa siirrytään tiistaina 15.9. poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Etätyöskentelyyn ja karanteeniin siirrytään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Taustalla on Kannaksen lukion yhden opiskelijan varmistettu koronavirustartunta.

Kannaksen lukiosta karanteeniin asetetaan yksi lukioryhmä ja yksittäisiä opiskelijoita eri ryhmistä sekä osa opetushenkilöstöä. Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian, viimeistään tiistain kuluessa. Koulun rehtori on lähettänyt wilma-palvelun kautta viestiä altistuneilla jo maanantai-illan kuluessa ja ohjaa jäämään etätyöskentelyyn tiistaista 15.9. alkaen.

Altistuneita on kaikkiaan yli 30. Mahdollinen korona-altistuminen on tapahtunut 10.9.

Lahden lukioiden abiturientit sekä 4. vuosikurssin opiskelijat ovat olleet etäopetuksessa jo viime viikon tiistaista 8.9. alkaen. Abiturienttien etäopetus jatkuu 1.10. asti eli yo-kokeiden päättymiseen asti. Ylioppilaskokeet käynnistyivät tänään maanantaina 14.9.

Muut Kannaksen lukion ryhmät ja opiskelijat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

14 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä informoidaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Etätyöskentelystä opiskelijoille ja huoltajille lähetetään viimeistään tiistaiaamusta Wilma-viesti, jossa tarkennetaan karanteeniajan etäopiskeluohjeita.

Kannaksen lukiossa opiskelijoita on 750 ja henkilökuntaa 60. Kannaksessa on yleislinja, kuvataide- ja muotoilulinja sekä IB-linja.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti Kannaksen lukiossa ei aiheuta toimenpiteitä. Arvio altistumisesta tehdään infektioyksikön toimesta.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään yhdessä perheen kanssa tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, ville.lehtinen@phhyky.fi

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Heikki Turunen, puh. 044 716 1330

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Ajankohtaista tietoa ja ohjeita koronaviruksesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19 
Lisätietoa karanteenista THL:n verkkosivuilla